Együtt (l)enni jó – Országos győztes a budakeszi csapat

A fenti cím volt a mottója a XXIII. Országos Evangélikus Hittanversenynek. Az országos döntő április 5.-én Albertirsán volt egész napos program keretében. Ott 3-4. osztályos csapatunk a hatodik, 5-6. osztályos csapatunk pedig az első helyen végzett.

 

Hagyományosan elsőtől nyolcadik osztályig négy korcsoportban indulhatnak a csapatok. A cím is jelzi, hogy ebben az évben olyan bibliai történetekből kellett a versenyzőknek felkészülniük, melyekben az Istent követő, Jézust körülvevő emberek valamiképpen az étkezéshez kapcsolódóan élik meg a közösséget. Ezekben a történetekben a bőség vagy a szükség különleges helyzeteit az teszi még emlékezetesebbé, hogy bennük az emberek mélyen megtapasztalhatják Isten jelenvalóságát.

 

A verseny megyei fordulóját  februárban rendezték meg Budakeszin, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium épületében. A helyi evangélikusok nemcsak a gördülékeny szervező munkával jeleskedtek, hanem induló csapataink is első helyen végeztek.

 

 

A csapatok tagjai:

Balogh Dorina, Doleschall Margit, Papucsek Dorka, Szebik Flóra (3-4.osztály) Berlinger Dorottya, Miklós Eszter (ő a budavári gyülekezetből csatlakozott hozzánk), Lackner Orsolya, Virágh Anikó (5-6. osztály).

 

 

Kérjük rájuk Isten áldását, hogy tudásukkal együtt hitük is szüntelen gyarapodjon.

 

Lacknerné Puskás Sára, evangélikus lelkész

Megosztom a cikket