Egy új generáció bontogatja szárnyait a budakeszi vendéglátásban – Catering Sharks

Aki mostanában az EFMK melletti közösségi téren járt, annak bizonyára feltűnt, hogy néhány hete működik ott egy csinos kis bisztró az egyik faházban, néhányasztallal a virágos teraszon. A vállalkozók, Palágyi Balázs és Stocker Erik Z-generációs fiatalok, akik fejükbe vették, hogy meghódítják a világot, akarom mondani Budakeszit. Terveikről kérdeztük őket.

Catering Shark (Vendéglátó Cápák)? És mellette a bisztró mottója: „Mert a cápák is mélyvízben születnek.” Itt netán halkülönlegességeket kapnak az ínyenc budakesziek?

Palágyi Balázs: Hát, nem egészen! Egyelőre elsősorban street food bisztróként működünk, gyorséteket készítünk. Hamburger, gyros, frissensültek és pulled pork (fűszeres pesztóval ízesített bbq sertés hús csalamádéval, uborkával, cheddar sajttal, speciális öntettel, szezámmagos bucival) rendelhető a fő kínálatunkból, elfogadható árakon. Ami pedig azt a bizonyos mottónkat illeti, az elsősorban arra utal, hogy nem volt tapasztalatunk egy új üzlet megnyitásához, de azt is kifejezi, hogy szeretnénk kihozni a maximumot ebből

Stocker Erik: Célunk, hogy a Catering Sharks Budakeszi főterét – ebből a kis bisztróból kiindulva – családias hangulatú, emberközpontú közösségi térré varázsolja minden korosztály számára, ahová az emberek nem csak enni -inni járnak, hanem kikapcsolódni, barátkozni, szórakozni.

Miképpen lehet ezeket a célokat megvalósítani?

Palágyi Balázs: Jómagam 15 éves koromtól dolgoztam a nyári szünetekben, kerestem az utamat, és minden lehetőséget kihasználtam a diákmunka piacon, ami a vendéglátással volt kapcsolatos. Nyitott szemmel dolgoztam különféle gyorséttermekben, a Groupama Arénában, aztán érettségi után a Mekiben. Mindez alakította a fantáziámat, megtanította a szakma gyakorlati oldalát. 2020 őszén, a járvány második hullámának közepén kezdtünk el álmodozni ennek a projektnek a megvalósításáról, és gyakorlatilag december óta megállás nélkül készültünk a tavaszi indulásra. Sok gondot okozott a mosogatáshoz elengedhetetlenül szükséges víz- és csatorna
bekötés a nekünk helyet adó kis faházban, ahol emellett a hely szűke is sok fejtörést okozott. Ehhez az adottsághoz kellett a munka szervezését alakítani, de aztán ezt is megoldottuk. Mindemellett szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen a járványintézkedések fokozatos feloldásával és a mindennapi élet újraindításával szinte egy időben nyitottuk ezt a budakesziek számára teljesen ismeretlen bisztrónkat.

Stocker Erik: Az első pillanattól kezdve nagyon fontosnak tartottuk a marketing munkát. Van honlapunk étlappal, árakkal, folyamatosan aktualizált Facebookoldalunk és instagrammunk is. És el kell mondanom – annak ellenére, hogy csak alig 3 hónapja vagyunk nyitva –, voltak napok, mikor arra kellett vigyázni, nehogy túlmarketingeljük a Catering Sharksot, mert nem győztü volna a munkát.

Online is lehet rendelni?

Palágyi Balázs: Természetesen! Jómagam is gyakran futárkodom, de a NetPincérrel is együtt dolgozunk.

Alighogy megnyitottak, márciusban volt egy nagylelkű felajánlásuk…

Palágyi Balázs: Igen, 100 db gyrost ajánlottunk fel. 50 adagot a budakeszi rászorulóknak és 50-et a vírus elleni küzdelemben hősiesen helytálló egészségügyieknek a Korányiban. Ezen túlmenően pedig a mentősök, rendőrök, tűzoltók 25%-os kedvezményt kaptak ételeink árából.

Újabban a hétvégeken a bográcsos főzés is megjelent a kínálatukban.

Palágyi Balázs: Váltakozó bográcsos étkekkel( pgulyásleves, pusztapörkölt, bableves stb.) rendezünk hétvégip artykat, melyhez dukál egy prémium Lamborghini kávé is.

További tervek a nyári hónapokban?

Stocker Erik: Ami nagyon fontos és megtisztelő számunkra, hogy sikerült jó kapcsolatot kialakítani az Erkel Ferenc Művelődési Központ vezetésével is. Közösen tervezzük a foci eb és a tokiói olimpia eseményeinek projektoros kivetítését és a nyári filmvetítések elindítását is. Napközben pedig a sakkozás szerelmeseinek is helyet adunk asztalainknál. Kellemes világítás mellett tematikus, ún. nemzetek konyhája esteket is tervezünk az adott ország zenéjével. Szeretnénk időnként gitárral, tangóharmonikával stb. a szép nyári estéknek is kellemes aláfestést adni. És ami ugyancsak nagyon lényeges szempont számunkra, hogy várjuk vendégeink kreatív ötleteit, melyeket aztán beépítenénk programjainkba.

Palágyi Balázs: Szeretnénk még jobban kihasználni a tér adta lehetőségeket is. A Catering Sharksnak helyet adó faházzal szemben lévő másik faházzal is terveink vannak. Onnan lenne a házhoz szállítás helyszíne, a mostani pedig teljes egészében a helyi fogyasztásszínhelye maradna.

Jelenleg hány fős a csapatuk.

Palágyi Balázs: Öten vagyunk. Én az üzlet vezetése mellett futárkodom, tulajdonostársam, Stocker Erik viszi a marketing munkát, Kiss Lilla üzletvezető és barista, Ceglédi Péter séf és Katona Dorián séf.

Nagyon fiatal ez a társaság! Hány évesek?

Palágyi Balázs: Az átlagéletkorunk 22 év! Napjainkban alighanem a Catering Sharks Budakeszi legfiatalabbak alkotta vállalkozása. Amúgy ötünk közül négyen budakesziek vagyunk. Hajrá, Budakeszi!

Horváth Jenő

Budakeszi Hírmondó 2021 június

Megosztom a cikket