“Egy nap és nyersz!”

Sok izgalmas erőpróbával várták a kicsiket és nagyokat a budakeszi Széchenyi István Általános Iskola “Egy nap és nyersz!” elnevezésű sportrendezvényén.

A sportnapot az iskola udvarán, a futópályán, a tornateremben és egyéb lehetőségeket kihasználva 17 helyszínen rendezték meg. A mi csapatunk a 20-as csoport napköziseiből és még pár évfolyamtársunkból állt.

 

A délutánt Suda Éva néni és Czifra Zsuzsa igazgató néni nyitották meg. Elmondták, hogy immár 4 éve rendezik meg. Sok jót és szépet kívántak nekünk. A megnyitót a Buda Környéki Televízió is rögzítette. Ezután rövid biciklis bemutató következett. Kerecsényi Márta néni mutatta be a saját biciklis csapatát. A fiúktól kerékpáros trükköket és ugratást láthattunk. Ezen kívül mutattak be egy kerékpáros kiszorítós játékot. Azt is láthattuk hogyan jönnek le a lépcsőn biciklivel. Márta néni elmondta, hogy ehhez a sporthoz speciális védőfelszerelést, cipőt és pedált használnak a fiúk.

 

A sok sportolási lehetőségből mi 6 helyszínen vettünk részt: játékos sportversenyen, csocsó bajnokságon, pingpongversenyen, zsinórlabdán, kosárlabdán, focin, és kipróbáltuk az 1 perces keresztugrást. Mindenhol aláírást gyűjtöttünk, hogy igazoljuk a részvételünket.

Minden gyerek nevében köszönjük ezt a csodálatos napot, ami nagyon tetszett nekünk. Nem feledjük, hogy ez nem a versengésről szólt, hanem arról, hogy játékkal vegyítve mindenki örömöt találjon a sportban.

 

Még egyszer köszönöm a 20-as csoport nevében, jövőre is szeretnénk eljönni!

 

Kósa Vivien, 6. c

 

A Buda Környéki Televízió által készített összeállítás megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket