Egy mai álhír cáfolata a polgármestertől

„Kedves Budakesziek!

Bizonyára már sokunk előtt ismert tény, hogy múlt héten a budapesti Pesti úton található idősek otthonából koronavírus fertőzötteket szállítottak a városunk határában található Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe.

Sajnos sok téves információ látott napvilágot itt Budakeszin azzal kapcsolatban, hogy a vírussal fertőzött betegek szabadon kijöhetnek az Intézet falai közül.

Ma felhívtam Dr. Ostoros Gyulát, aki osztályvezető főorvos, emellett önkormányzati képviselő Budakeszin. A képviselő úr tájékoztatást kért Dr. Bogos Krisztinától, a Korányi Kórház orvos-igazgatójától, aki elmondta, hogy nem igazak azok az információk, miszerint az érintett betegek kisétálhatnak Budakeszire. A szakember részletesen beszámolt róla, hogy speciális zsiliprendszeren keresztül közlekednek azok az orvosok, ápolók is, akik a koronavírussal fertőzött betegeket kezelik, szigorú beléptetési eljárásrend alapján. A betegek ezen a zsiliprendszeren önszántukból nem tudnak átjönni, így nem is tudnak kijönni a kórház elkülönített épületéből sem.

Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy a Korányiban kezelt koronavírus fertőzöttek nem tudnak kijönni sem Budakeszire, sem Budapestre. Őket elkülönítetten, izolálva kezelik, szigorú biztonsági előírások alapján.

Természetesen érthető az aggódás ezekben a nehéz hetekben itt Budakeszin is, de mindenképpen fel kell hívnom a figyelmüket arra, hogy csak ellenőrzött információt osszanak meg akár itt a Facebookon, akár más közösségben. A rémhírterjesztés a Btk. 337. paragrafusa értelmében bűncselekmény, komoly következményekkel.
Az Operatív törzs tájékoztatóján pedig többször elhangzott, hogy a hírek valóságtartalmának ellenőrzését kiemelten fontosnak tartja a hatóság, és amennyiben bizonyítottan rémhírterjesztésen érnek valakit, akkor megindítják a büntetőeljárást.

Végül, de legfőképpen szeretnék itt is köszönetet mondani az egészségügyben dolgozóknak azért az áldozatos munkáért, amelyet ezekben a napokban is fáradhatatlanul, a legjobb tudásuk szerint végeznek.

Vigyázzunk egymásra!

Megosztom a cikket