Egy levegőt szívunk!

Levegőminőségi agglomerációs fórumot tartottak a budapesti Városházán a Levegő Munkacsoport és a Főpolgármesteri kabinet szervezésében, melyre meghívták Budakeszi polgármesterét, dr. Győri Ottiliát is.

Karácsony Gergely főpolgármester megnyitójában külön is megemlítette Budakeszit, mondván, nem csak a fővárosban, hanem az agglomerációban is tenni kell a jobb levegőminőségért, ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy például egységesíteni kellene a BKK jegyrendszerét, felül kellene vizsgálni a zóna bérletek területhatárait, hogy egyre többen legyenek még inkább érdekeltek a tömegközlekedés igénybevételében.

Budakeszi és még néhány agglomerációs település polgármestere külön is tapsot kapott, amikor azon településeket nevesítették, amelyek önkormányzata már teljes egészében betiltotta az avarégetést. Elhangzott, hogy ezzel párhuzamosan az érintett települések igyekeznek mindent megtenni a környezettudatos hulladékkezelés érdekében, és támogatják ez ügyben a megfelelő szemléletformálást.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes is előadásában az hangsúlyozta, hogy a főváros a jobb levegőminőség érdekében is együttműködésre törekszik a környező településekkel.

Megosztom a cikket