Egy fontos felhajtót építenek az M1-esre Budapest közelében

Már várják az ajánlatokat a Páty autópálya-összeköttetését megteremtő közbeszerzésben – írja a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hirdetménye alapján a magyarepitok.hu.

A beruházást két ütemben valósítják meg:

  • egyrészt az M1-es autópályán a Pátytól délre fekvő Sasfészektó-pihenőhely, valamint a Pátyot Biatorbággyal összekötő 81106-os jelű közút között épül egy út;
  • másrészt az első ütemben kiépült út folytatásként alakítanak ki egy másik utat a Zsámbék, Páty és Budakeszi között futó 1102-es közútig.

Az első ütemben a Sasfészek-tó pihenőhely meglévő csomópontjából kell indítani az új utat, amely hozzávetőleg 1040 méter hosszú lesz, és két sávon épül ki a 81106-os útig, két új körforgalmú csomóponttal, valamint a Füzes-patak hídját felújítják, a meder rendezésével együtt, emellett a 81106-os utat mintegy 160 méteren átépítik.

A második ütemben egy 1,4 kilométeres, kétsávos új út születik, itt is két új körforgalmú csomópontot alakítanak ki, továbbá az 1102-es utat bontják és felújítják 110 méteres hosszúságú szakaszon.

Páty polgármesterei évtizedek óta kampányolnak ezért a beruházásért, miután a Budapest agglomerációjában fekvő település jelenleg nem rendelkezik közvetlen autópálya-kapcsolattal. A pátyiaknak át kell autózniuk Biatorbágyra, majd a településen keresztülhaladva csatlakozniuk kell az 1-es főútra, és arról csak Biatorbágy után tudnak az M1-es Budapest felé vezető sávjába felhajtani.

https://infostart.hu/gazdasag/2021/11/18/egy-fontos-felhajtot-epitenek-az-m1-esre-budapest-kozeleben

Megosztom a cikket