Dr. Imre Éva kapta az Egészségügyért díjat

Budakeszi Város Önkormányzata az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenységet vagy a településhez köthető, az egészségügy területén végzett kimagasló munkát, példaértékű eredményeket a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 37/1995. (XI. 2.) számú rendelete alapján elismeri és díjazásban részesíti. 2016-ban az Budakeszi Egészségügyért Díjat idén egyik háziorvosunk, dr. Imre Éva kapta meg.

 

Dr. Imre Éva Budakeszin élő belgyógyász-háziorvos 1970-ben végzett a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvosi szakán. Friss diplomásként 7 évig dolgozott a Szent János Kórház kardiológiai profilú belosztályán. 1975-ben szerezte meg a belgyógyász szakvizsgát. Budakeszin 1977-től, az akkoriban újonnan megalakult 5. számú orvosi körzet első körzeti orvosaként kezdett dolgozni; immáron 39 éve szolgálja városunk lakosságát. Munkája mellett éveken át volt Nagy Sándor József Gimnázium és kollégiumának orvosa, ahol szűrővizsgálatok mellett több alkalommal osztályfőnöki órán felvilágosító előadásokat is tartott a diákoknak.

 

Dr. Levendel László professzor felkérésére hosszú éveken át végezte a Budakeszi antialkoholista szállók lakóinak egészségügyi gondozását. Nagyfokú lakossági érdeklődés mellett teltházas egészségügyi előadássorozatot is tartott az Erkel Ferenc Művelődési Központban. Hosszú éveken át rendszeres szűrővizsgálatokat végzett Budakeszi lakossága számára. Évekig volt elnöke a Pilisvörösvári Körzet Egészségügyi Szakszervezetének és kilenc évig volt Budakeszi Város Képviselő-testületének, valamint a Népjóléti Bizottságának tagja.

 

Egy város számára rendkívül fontos, hogy bizonyos kiemelt szakterületeken – mint amilyen az egészségügy is – olyan szakemberek dolgozzanak, akik munkájukkal, hozzáállásukkal kiválót produkálnak, személyükben pedig példamutatóak, mert ez jelentősen visszahat az egész település életére. A doktornő ilyen ember.

 

Dr. Imre Éva belgyógyász-háziorvos jelenleg is fáradhatatlanul, aktívan dolgozik. Elhivatottan végzi orvosi-gyógyító munkáját betegei legnagyobb megelégedésére. Önzetlen, odaadó orvos és egy nagyszerű ember, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy a városban élő betegek gyógyulását elősegítse. Odaadó, lelkiismeretes, felelősségteljes munkájával kollégái, betegei tiszteletét és elismerését egyaránt kivívta. Több évtizedes kiváló szakmai teljesítményt nyújtó, lelkiismeretes, precíz és példamutató munkájával, hivatásszeretetével méltó a Budakeszi Egészségügyért díjra, melyhez szívből gratulálunk!

 

FOTÓGALÉRIA ITT.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi fotóra:

Megosztom a cikket