Döntött a kormány: március 1-ig hatályban maradnak a jelenlegi szabályok

A szerdai kormányülésen a kabinet meghallgatta az Operatív Törzs beszámolóját, és megállapította, hogy sikerült megfékezni a járvány terjedését. Viszont az enyhítések a járvány újbóli felélénküléséhez vezetnének. Európa sok országában szigorúbb szabályok vannak érvényben, mint nálunk, ott megkezdődött a harmadik hullám, amit a kormány szeretne elkerülni, ezért a korlátozások fenntartása indokolt – mondta Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. Téma volt a baloldali gyöngyösi polgármester vakcinabotránya, és az is, hogy 6 hónapra bezárhatják azokat az éttermeket, kávézókat, amik a zárvatartási szabályok ellenére kinyitnak.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter megköszönte a lakosság fegyelmezettségét és az egészségügyi dolgozók munkáját. Arról is beszélt, hogy meghosszabbítják március elsejéig az érvényben lévő korlátozásokat.
Ehhez a rendkívüli jogrend meghosszabbítása is szükséges, amihez a Parlament hozzájárulását fogják kérni. A kormány először 15 napra saját hatáskörben megteszi ezt.
 
Megosztom a cikket