Diós szelet
Városkarácsonyi hétvége süteménysütő verseny gyermek kategória I. helyezettje Kóczián Janka Diós szelete.
Hozzávalók:
- 30 dkg darált dió
- 55 dkg átszitált porcukor
- 2 egész tojás
- egész dió a díszítéshez
Elkészítés:
A darált diót összekeverjük 30 dkg átszitált porcukorral, majd hozzáadunk 1 egész tojást és a másik tojás sárgáját. Összegyúrjuk, kemény, de jól nyújtható masszát kapunk. Deszkára leterítünk kb. fél méter sütőpapírt, erre tesszük a masszát, és fél centi vastagra nyújtjuk. A maradék tojásfehérjét 25 dkg porcukorral kemény habbá verjük. Rásimítjuk a kinyújtott diós masszára. Téglalapokra vágjuk, és mindegyik közepére egy egész szem diót rakok. Sütőpapíros tepsibe rakom őket, majd előmelegített sütőben kb. 10-13 percig sütöm, amíg a tetején a hab szépen megsül. Vigyázzunk, nehogy az alja megégjen, ezért a legfelső helyre tegyük a sütőben.
Jó étvágyat kívánunk!