„Csak az hal meg, kit elfelednek, De örökké él, akit SZERETNEK”

Búcsú Gellér Mihályné, Éva „nénitől”, a Szivárvány ovi egykori óvodapedagógusától.

Gellér Mihályné, Mayer Éva kolléganőnk, 2019. január 22-én, súlyos, hosszantartó betegsége után földi élete pályafutását feladva, elköltözött az égi hazába.

1976 márciusától dolgozott óvodapedagógusként Budakeszin. 2000-től, a Szivárvány ovi „hittanfunkciós”, Fecske csoportjának oktatási-nevelési munkában vállalt oroszlánrészt., majd ezt követően 2003-tól az ugyancsak „hittanfakultációs” Hangya csoport vezetője lett.

Keresztény előélete, attitűdje, nyugalma, pozitív hatással volt a gyermekekre, példát mutatva a kollégák felé is. Számos pályakezdő óvodapedagógus leste el tőle a szakmai fogásokat, érezte meg a hivatás szépségét. Ők szinte még mindannyian a pályán vannak.

Sikerült neki a Hangya csoportban a következetes, bensőséges légkör kialakítása, melyben nagy jelentősége volt a gyerekek feltétel nélküli szeretetének. Számtalan ötletével tette még változatosabbá az óvodai életet. A ballagásokra az Ő segítségével minden gyermek magának szőtte a tarisznyáját, amire nagyon büszkék voltak. Végleges nyugdíjba vonulása után még betegen is minden ballagó Hangyás kisgyermeknek – kívánságuknak megfelelően – állatfigurákat horgolt búcsúzási ajándékként.

A kollégákkal és az óvoda valamennyi dolgozójával barátságos, segítőkész kapcsolatot ápolt. Földi életét befejezve, ő már megtalálta az égi hazában otthonát, nyugodjon békében! 2019. január 22. nappal egy újabb csillag ragyog az égen és ez a csillag nem más, mint Ő : mindenki Éva nénije!

A Szivárvány Óvoda dolgozói, valamennyi volt és mostani Hangya csoportos szülő, gyermek nevében:

 

  Bokor Ildikó

vezető-helyettes

 

Megosztom a cikket