Budakesziről a Karc FM-en

Új ellátási szint a budai agglomerációban – A Karc Fm Hangoló című reggeli műsorának nyilatkozott telefonon Budakeszi polgármestere.

A hétfői, április 20-i adásban dr. Győri Ottilia elmondta: kiemelt cél volt, hogy a városban a háziorvosi járóbeteg ellátás mellett a szakellátás is megjelenjen. Hozzátette: számos ellátási forma már korábban el tudott indulni, – az önkormányzat saját erejéből – de most lehetőségük nyílt arra, hogy ezek folytatásához több, mint 200 millió forint állami támogatást is kapjanak.

Ennek megfelelően tovább fejlődhet, illetve elindulhat a többi között a nőgyógyászat, a szemészet és a neurológia, valamint a belgyógyászat, a kardiológia, a fül-orr-gégészet és a bőrgyógyászat. Több mint 20 új ellátás jelenik meg vagy bővül a járásközpontban. Ehhez már korábban korszerűsítették az orvosi rendelőközpontot, de további helyszíneket is keresnek még, illetve új diagnosztikai eszközöket is beszereznek.

Dr. Győri Ottilia a járványhelyzetről elmondta: éltek azokkal a jogosítványokkal, amelyeket a kormánytól kaptak, így a népszerű kirándulóhelyeket az ott lakók érdekében ismét lezárták a hétvégén, de ezt a budakesziek és a budapestiek is tiszteletben tartják. A városban jelenleg 12 embernek kell házi karanténban maradnia, a többségük külföldről érkezett haza, és ha két hétig tünetmentesek, újból kijárhatnak majd.

Az önkormányzat egyébként nekik és az idősebb lakosoknak is felajánlotta a segítségét. Hangsúlyozta, hogy a köztisztviselők, valamint a bölcsődei, óvodai dolgozók fizetését az önkormányzat továbbra is biztosítja, a vállalkozókat pedig az adó és bérleti díjak beszedésének felfüggesztésével is segítik.

https://karcfm.hu/2020/04/uj-ellatasi-szint-a-budai-agglomeracioban-hangolo-2020-04-20/?fbclid=IwAR2AfgPm5wk1NTPiPLKACnwH_6nMpsRj5qd5t9zFqzjA42PuM1CBH53i6rA

Budakesziről a Karc FM-ben Új ellátási szint a budai agglomerációban – A Karc Fm Hangoló című reggeli műsorának…

Közzétette: Budakeszi Hírmondó hivatalos oldala – 2020. április 20., hétfő

Megosztom a cikket