Budakesziért Emlékérem díj

Budakeszi Város Önkormányzata 1989-es évben Budakesziért Emlékérem díjat alapított attól a céltól vezérelve, hogy a város szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett, a város fejlesztésében, a társadalmi, szociális, kulturális, oktatási, gazdasági élet bármely ágazatában tartósan kiemelkedő munkát végzett személyeket, csoportokat és szervezeteket méltó elismerésben részesíthesse, példaként állíthassa a jelen- és az utókor elé.

Ebben az évben Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete február 28-i ülésén döntött arról, hogy a Budakesziért Emlékérmet Franke László mesterszakácsnak, Szegulja Miklósnénak, a Budakeszi Bölcsőde vezetőjének és a Budakeszi Labdarugó Akadémiának adományozza.

A kitüntetéseket Budakeszi polgármesterétől nemzeti ünnepünk tiszteletére rendezendő ünnepségen, március 14-én vehetnek át a díjazottak. Franke László több esztendeig töltötte be a Családi Nap Fesztiválon a főzőverseny zsűrijének elnöki pozícióját, majd 2011-ben elnyerte a szakácsok Oscar-díját az egyik legnagyobb nemzetközi főzőversenyen. „Sokfelé dolgoztam a világban: magyar éttermekben, szállodákban, a bécsi Mátyás pincében, Isztambulban a Hotel Hiltonban, Strasbourgban, Dijonban, Monacóban a hercegi pár is fogyasztotta a főztömet. A dijoni vásáron végig teltházzal üzemeltünk, s mint kiderült éppen tesztelték az éttermeket köztük a miénket is -, s nagy örömünkre mi kaptuk meg a vásár nagy aranyérmét. Ez nemcsak a csapat, hanem a magyar ízek elismerése is, ahogyan a Frankfurtban rendezett szakácsolimpián megszerzett Oscar-díj is a modern magyar konyha dícsérete.” – mondta az Oscar díj után szerkesztőségünknek Franke László.

Szegulja Miklósné 1981 óta dolgozik a bölcsődében. A gyermekek maximális ellátását és segítését tartja fontosnak. „Ha a gyerekek biztonságban érzik magukat, megtanulnak hittel élni. Ha a gyerekek megerősítve élnek, megtanulják magukat szeretni. Ha a gyerekek elfogadva és barátságban élnek, megtanulják megtalálni a szeretet a világban!” – ebben a szellemben vezeti 15 éve a Budakeszi Bölcsődét Julcsi néni.

A Budakeszi Labdarúgó Akadémia azzal a céllal jött létre 2005. szeptemberében, hogy az érdeklődő gyermekek helyben sajátíthassák el a futball alapjait. Tehessék ezt a mai kornak leginkább megfelelő, korszerű eszközökkel, szakmai és pedagógiai módszerekkel! A gyermekek nevelésének ugyanis egyik legfontosabb eszköze a JÁTÉK. A futballpályán, a Budakeszi Labdarúgó Akadémia keretei között szervezetten, szakképzett edzők vezetésével, – felhasználva a klubélet más lehetőségeit is.

A rendszeresen és szakszerűen folytatott képzés óriási hatást gyakorol a gyermek fejlődésére Döntő mértékben hat a közösségi és magánéletben folyó későbbi tevékenységre, magatartásformákra, személyiség jegyek kialakulására is. Hiszünk abban, hogy a szabadidő eltöltésének egyik leghasznosabb formája a sporttevékenység. A labdarúgás, a futball pedig a világ legcsodálatosabb sportága! – olvasható a BLA oldalán.

Megosztom a cikket