Budakeszieket díjazott a 100 éves Magyar Síszövetség

A Budai Gesztenyéskertben ünnepelte a síelők nagy családja a Magyar Sí Szövetség századik születésnapját, melyet 1913-ban alapítottak. A Viadal SE is a meghívottak között lehetett jelen, Hellner Pétert, mint edzőt, Hellner Szelinát, mint magyar bajnokot díjazták.

 

A centenárium alkalmából 2013. szeptember 5-én és 6-án a sportágat népszerűsítő, színes programok várták a vendégeket.

 

A jeles évforduló a bajnokok köszöntésére is alkalmat adott. Dr Kaszó Klára elnök, Kapitány Ildikó főtitkár, Gótzy Antal alelnök, Schaffer János egykori sífutó, Kovács Barna szövetségi kapitány köszöntötték a hazai sísport legendáit.

 

135 magyar bajnok és a sísportért kimagaslóan tevékenykedő személy vehette át az alkalomra készített emlékplakettet.

 

A 25 éves Viadal SE elkötelezett a sporttal tenni akarók táborában, több száz kisgyermeket vezetett be a síelők csodálatos világába, az utánpótlás nevelésben is jeleskedik, magyar bajnokokkal gazdagította hazánkat.

 

A 2013-14-es síszezon is hamarosan elkezdődik, hiszen az egyesület minden évben október első szombatján/ most október 5-én/ szervezi az első találkozót a sí-rajongók körében itt Budakeszin. Délután 15 órakor indul a szezon szárazedzésekkel, majd a gulyás-partival egybekötött pálya lerakás után a műanyagpályás edzések is megkezdődnek.

 

Köszöntjük a 100 éves Magyar Sí Szövetséget, a 25 éves Viadal Sport Egyesületet! Reméljük a síelők tábora egyre bővül, élvezve ezt a páratlan mozgáskultúrát eredményező sportágat!

Megosztom a cikket