Budakeszi Piknik volt és lesz

Október 9-én, napfényes vasárnap délelőtt ismét remek hangulatú piknik helyszíne volt a Találkozások Játszóterének környéke.

2016-ban kezdődött ez a jó hagyomány, akkor is a Találkozások Játszótér javára rendeztünk gyűjtést. Szokás szerint általában a vendéglátó körzeti képviselők főzik az ebédet, gondoskodnak programokról, az önkormányzat szállítja a sörasztalokat, teremti meg a piknik feltételeit. A polgármester asszony, a képviselők mindig itt vannak, hogy megbeszélhessük közös ügyeinket. Most, hogy országgyűlési képviselőnk, Menczer Tamás is a szomszédunk lett, természetesen ő is eljött, spontán „fogadó órát tartott”, és segített is az ételosztásban. Mindannyian egyetértünk abban, hogy a játszótér kiemelt közösségi tér a gyerekek, a szülők és a nagyszülők számára, ezért fontos odafigyelni a kulturált körülmények fenntartására.

Az új iskola épületének hála, a SZIA diákjai is használják a játszóteret – akár hazafelé menet -, tehát ismét fejlesztés szükséges: tizenéveseknek való játékelemekre, nagyobb mozgástérre van igény. Szalóki Ágnes, aki szintén nem messze lakik innen, és önkéntes közreműködője volt a programunknak is énektanításával, azt kérte például, ha lesz rá forrás, cseréljük ki az elkorhadt fa térhatárolókat. Igen, 16 év itt sem múlt el nyomtalanul.

Nagyon örültünk annak, hogy amikor Korondy Tamás, a BVV Kft. igazgatója megkereste a vállalkozókat, mindenki jókedvű adakozónak bizonyult a közös ebédhez: az Otee Kft. 50 000 Ft készpénzzel, Szemethy Mátyás, a Rendes Hentes bőséges finom hozzávalókkal, Tóth Zoltán ízletes gyümölcsökkel, a Mayer Szörp „Magyarország szörpje”-díjas szörpökkel, a Somlai Pincészet kiváló és nagyszámú borválogatással, a Grafl Cukrászda ízletes, friss pogácsával, Somlóvári Jó-zsefné bio kerti almával, Keresztes Katalin plakátolással, és szervező munkával, Sükösd Levente és Korondy Tamás közönségdíjas séfek főzéssel, a BVV munkatársai: Barbara, Gergő, Adorján, Mátyás a vasárnapi segítséggel, Varga Valentina és a Pitypang Sportóvoda óvodapedagógusai a fejlesztő sarokkal, a BKTV kiváló riportokkal járult hozzá a közösségi élményhez.

Vendéglátó társam, ‘Sigmond Bertalan alpolgármester családjával példamutató módon biciklivel jött a játszótérre. Korompay Balázs leendő táncművész néptáncot tanított, és meglepődött azon, hogy a legkisebbek álltak be a körbe. Érthető valahol, hogy a legkisebbek érdeklődnek táncos anyanyelvünk iránt. Élmény volt a zenés torna a kicsiknek Stábel Szofival. Szalóki Ági vidám, pajzán és tanulságos népdalt hozott. Tehetséges fotóriporterünk volt Kálmándy Griscsik Judit, köszönjük Bíró Zsuzsának, hogy fáradhatatlanul osztotta a szörpöket. Hálásak vagyunk a piknikre hozott házi süteményekért is Barabási Olgának.

Félek, hogy nem minden önkéntes angyalt soroltam fel, nem szeretnék Csipkerózsika sorsára jutni, a névtelen angyal érdeme még nagyobb. Kiemelném az aktív szülőket, különösen Kozma Lillát és Muray-Klementisz Rékát, akik felvetették, hogy ne engedjük, hogy játéklomokkal legyen tele a tér, ők maguk meg is szervezték a játszótér megtisztítását, és azt javasolták, akár gyűjtéssel is, de mindenképp teremtsünk forrást a játszótér bővítésére. Nagyon jó „Házirend”-szö-veget ajánlott Muray-Klementisz Réka, az ő „viselkedési ajánlásait” minden pszichológus támogatná.

Menczer Tamás megígérte, megpróbál 4 millió fejlesztési forrást szerezni a jövő évben, miután egyeztetett Török Diánával – aki elindította a közadakozást annak idején, hogy itt is legyen játszótér -, Muray-Klementisz Rékával és a városvezetéssel.

Mivel az adománygyűjtés már bevált, és a legkisebb ösz-szeg is jól hasznosul itt mindannyiunk javára, magam is felajánlok erre a célra 200 000 forintot. Többen jelezték támogatási szándékukat, ezért közzétesszük az önkormányzat társadalmi felelősségvállalás számlaszámát:

Budakeszi Város Önkormányzata 11742348-15390022-00930000

A közleménybe ne felejtsék el beírni: Találkozások Játszótér

Bakács Bernadett

Budakeszi Hírmondó 2022. október

Megosztom a cikket