Budakeszi ismét nyert – Új bölcsőde épül városunkban

Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a “A Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése? című pályázat keretében bölcsőde létesítésére nyújtott be pályázatot.

A hosszas és alapos előkészítő munka eredményeként a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács támogatásban részesítette Budakeszi Város Önkormányzatát.  Az elnyert pályázat eredményeként új bölcsőde kerül kialakításra városunkban. A támogatás mértéke 149 222 799 Ft.

 

Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2011. november 23-ai ülésén döntött arról, hogy “A Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése? című pályázat keretében bölcsőde létesítésére nyújt be pályázatot.

 

Hosszas és alapos előkészítő munka eredményeként ? a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján megjelent információk alapján ? a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács támogatásban részesítette Budakeszi Város Önkormányzatát. A támogatás célja bölcsődei férőhelyek kialakítása óvodai ellátás mellett a budakeszi Pitypang Sport Óvoda melletti területen. A támogatás mértéke 149 222 799 Ft, melyen felül a bölcsődei ellátáshoz szükséges, jogszabályban előírt önrész összegét kell megteremtenie településünknek.

A 2012-2013. évi ütemezéssel megvalósuló beruházás eredményeként 48 férőhelyes, 4 csoportszobás új épület kerül kialakításra a Konth Miklós u. 2. szám alatt, amelynek összköltsége 210 357 000 Ft, tehát az önrész összege 61 134 201 Ft.

A régióban egyedülálló módon Budakeszin az elmúlt két évben számos beruházás valósult meg: megépült az új városháza, a Fő téri park megszépült, a Pitypang Sport Óvodában tornaterem épült. A város fejlődése azonban nem áll meg. Uniós támogatással elindul egy új szennyvíztisztító telep létesítése és egy új bölcsőde kialakítása is. Ez utóbbira is nagy szüksége van városunknak, hiszen idén 20,a tavalyi évben pedig 40 gyermeket kellett helyhiány miatt elutasítani.

 

A pályázat részleteiről és ütemezéséről a későbbiek során adunk tájékoztatást.

Megosztom a cikket