Budakeszi Gourmet Csokoládé – Zangio Családi Csokoládéműhely

Most valószínűleg az az első dolog, ami fölmerül benned, hogy csokoládéműhely Budakeszin? Miről maradtam le?! Hát, elmondom, hogy sok mindenről. Mielőtt még meggyanúsítanál azzal, hogy elfogult vagyok, tudd meg, kevés ember veszi annyira komolyan, hogy milyen csokit eszik, mint én. Legalábbis kevés olyan, aki nem professzionális módon foglalkozik vele. Ezen a helyen pedig tényleg tudják, mit csinálnak.

Az összes alapanyag minősége egyenként is kiváló (és természetes), együtt pedig egy lenyűgöző ízvilágot alkot. Sok különböző csokit kóstoltam már mindenféle márkáktól kezdve a kézműves csokikig, de az egyedüliek, amelyek eddig fölértek ezzel a szinttel, azok a svájci csokik voltak, amikért tízezreket hagytam ott, és sosem bántam meg.

Remélem eléggé fölkeltettem az érdeklődésed ahhoz, hogy elolvasd miért is ilyen különleges ez a csokoládé. Hiszen akármennyire is jó minőségűek az alapanyagok, ez önmagában nem elegendő ahhoz, hogy elájuljak tőle (néha majdnem szó szerint, amikor különösen izgalmas íze volt egy-egy bonbonnak).

Hát, elmondom a titkukat. Olyan ízkombinációik vannak, amik vagy nem merülnének fel benned soha, vagy nem lennél hozzá elég bátor, hogy kipróbáld (például sós-paradicsomos, ami az egyik leginkább ízgazdag és a legizgalmasabb dolog volt, amit valaha ettem).

Mindegyik darab egyenként lett elkészítve rengeteg figyelemmel és esztétikai érzékkel, olyan apróságokra is odafigyelve, hogy a füstös tea ízű bonbon szénnel legyen díszítve (igen, tudom, hogy hangzik, de hidd el, ha azt mondom, lenyűgözően jó volt). Persze ez nem azt jelenti, hogy megszokottabb ízek nem találhatóak meg a kollekciójukban. Akár sós karamella vagy vanília, esetleg dió és málna. Ezalatt pedig ne azt értsd, hogy sós karamella van a bonbon belsejében, hanem karamell ízű csokoládé krém. Igen, én is nehezen hinném el, ha nem láttam volna, de az összes ízesítés keverve van a csokival, és mégis rendkívül kiegyensúlyozott marad, semmi sem nyomja el a többi ízt.

Az összes különböző ízesítésbe fektetett energia abban is megnyilvánul, hogy minden ízhez van egy javaslatuk a készítőknek, hogy mivel ajánlott enni. Remélem, mostanra gyanítjátok, hogy nem feltétlenül csak kávéhoz vagy borhoz ajánlják őket, de akár sonkához és vadashoz is. Miután végig kóstoltam legalább a fél kollekciójukat, ha valakiknek elhiszem, hogy ezek működőképes kombinációk, akkor azok ezek az emberek.

Már csak az van hátra, hogy szégyentelenül közöljem veletek, hogy a budakeszi lakosok számára tíz százalék kedvezmény jár, amit ha ti nem is, de én biztosan egy héten belül ki is fogok használni.

Megosztom a cikket