Budakeszi futók a Bécs-Pozsony-Budapest Ultramaratonon

Budakeszi színeiben induló futók a verseny 5 napja alatt együtt 311 kilométert tesznek majd meg a három európai főváros érintésével. A csapattagokat a környezet szépsége és a mozgás szeretete indított arra, hogy elkezdjenek rendszeresen futni…

 

 

 

 

 

 

Minden év október 22-én érkezik városunkba a Bécs-Pozsony-Budapest ötnapos ultramaratoni futóverseny mezőnye, hogy másnap nekivágjon a verseny utolsó – embert próbáló – szakaszának a Déli pályaudvarig.

 

A közel 20 egyéni induló és 40 csapat buzdítására évről évre népes tábor gyűlik össze a befutó előtti kilométereken, így is ösztönözve az addigra már igencsak elcsigázott versenyzőket.

Az esemény 24 éves történetében először nyílik lehetőség, hogy egy budakeszi csapatnak szurkoljunk.

 

A városunk színeiben indulók (Fodor László, Hidas Csaba, Huber-Szabó Lőrinc, Lelkes István, Tóth Szabolcs) a verseny 5 napja alatt együtt 311 kilométert tesznek majd meg a három európai főváros érintésével. A csapattagok mindegyike budakeszi lakos, akiket a környezet szépsége és a mozgás szeretete indított arra néhány évvel ezelőtt, hogy elkezdjenek rendszeresen futni. Azóta gyakorlott futókká váltak, sok ezer kilométerrel a lábukban, több hosszútávú versenyen szerzett tapasztalattal és dicsőséggel. 2014 áprilisában együttesen megalapították a Budakeszi Főnix Futóklubot.

 

A rajtig hátralévő fél évben többször is találkozhatunk majd velük a Budakeszit övező hegyekben és más kedvelt futó útvonalakon.

Jó felkészülést és sikeres versenyt kívánunk!

 

Szurkoljunk nekik együtt!

 

A felkészülésüket a Hírmondó hasábjain és a facebook-on is folyamatosan nyomon követhetik az érdeklődők (www.facebook.com/fonixfutoklub).

 

Budakeszi Főnix Futóklub

 

 

 

A Buda Környéki Televízió felvételének megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket