„Budakeszi a gyerekeké”

A címben olvasható mottóval május utolsó napján rendezték meg a Városi Gyermeknapot, immár hagyományosan a mamutfenyőket övező területen, illetve az onnan néhány száz méterre húzódó Nádas-réten.

 

Szerencsére a rendezvényt megelőző napok zordabb időjárása megenyhült kissé, eső legalábbis nem esett, így nem kellett a kijelölt esőnapra tolni a bulit.

 

Merthogy az apróbb és nagyobb budakeszi polgárok számára rendezett összejövetel buli volt a javából, sok muzsikával, játékkal, tánccal, sporttal, kutyás bemutatóval, miegymással.

 

Természetesen kulináris fronton is megtalálhatták számításaikat kicsik és nagyok egyaránt. Legnépszerűbbnek a lángos, a sült kolbász, a fagyi és a kürtős kalács bizonyult. Az Önkormányzat pedig megvendégelte a lakosságot vajkrémes kenyérrel. Az ennivalót ki-ki ízlése és életkora szerint öblíthette le ásványvízzel, üdítővel vagy csapolt sörrel.

 

A Futakeszi mezőnye hamar elstartolt a mamutfenyőktől a Nádas-rétre, és még a kevésbé gyors futók is visszaértek Palya Bea családi gyerekkoncertjére. A népzenei alapokra építő énekesnő altatódaloktól a pörgős cigánydalokig terjedő repertoárral vitte magával lelkes gyerekközönségét, amelyet sok felnőtt is végighallgatott, nem csupán gyermekvigyázás okán.

 

Népszerű volt a „Keszi Talent” verseny győzteseinek hiphoptánc és akrobatikus rock & roll produkciója, de figyelmes és értő gyerekközönség hallgatta Gábor Emese Mentsük meg a fát! című meséjének felolvasását a szerző hasznos kiegészítésekkel tarkított tolmácsolásában.

 

Hatalmas tömeget vonzott a színpad előtti térre a Vakkantó SE Kutyaiskola bemutatója, amelyen a sanyarú kutyasorstól megmentett négylábúak engedelmességi és ügyességi feladatok megoldásával bizonyították gazdáik iránti hűségüket és kitartásukat az egybegyűlt állatbarátok legnagyobb ámulatára.

 

Sikere volt a mamutfenyők lábánál felvonultatott és kipróbálható régi fajátékoknak, akárcsak a Bab Társulat PaszulyKerengőre keresztelt népi játszóházának vagy a „Tökmag” Játszóháznak, miként a családi számháborúnak és a különféle kvízjátékoknak, tombolának. A vállalkozó szellemű gyermekek és felmenőik néhány perces sétával vagy kicsit gyorsabb lovas kocsival átmentek a közeli Nádas-rétre a La Ballena Egyesület által szervezett III. Nemzetközi Lovaspóló Kupa küzdelmeit végigizgulni.

 

A Nádas-réten a Keszi Íjászok távíjász és parittyás hajítógép bemutatóját is láthatták az érdeklődők és kipróbálhatták az íjazás tudományát. Az íjászverseny eredményei itt tekinthető meg.

 

Természetesen egy rövid összefoglalóban nem lehet valamennyi programot és szolgáltatást megemlíteni, annyi mindenesetre biztosan állítható: Budakeszi ezen a napon csakugyan a gyerekeké volt, bár láthatóan az idősebb korosztály tagjai is élvezték a felhőtlen kikapcsolódást, még ha a napsugarak csak a rendezvény vége felé kezdték áttörni a borongós égboltot.

 

Jövőre veletek ugyanitt!

 

BGy

Fotógaléria itt.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:


Köszönet a szervezőknek, közreműködőknek és a támogatóknak!

Szervezők: Budakeszi Város Önkormányzata, Erkel Ferenc Művelődési Központ, Lóháton Budakeszin Lovas Sport Egyesület, Gyerekköztársaság Egyesület, Széchenyi István Általános Iskola

Közreműködők:

KissZenede Alapfokú Művészeti Iskola, BIK (Budakeszi Ifjúsági Klub), ?Keszi Talent? verseny győztesei , Telki Tánccsoport, Gábor Emese, ABC Autósiskola,  „Tökmag” Játszóház, HÍD Családsegítő Szolgálat, Budakeszi Védőnők, Budakeszi Bölcsőde, Pátyi Waldorf Iskola, GEKKO Biatorbágy Képességfejlesztő Játszóház, Budakeszi Modell Klub, Körtvélyessy Eszter, Lőrincz Éva, Vakkantó SE Kutyaiskola, MÁV SE Repülőklub, Budakeszi Lőtér, Split Ping-pong, Falmászás ? Eszes Zoltán, Budakeszi Vöröskereszt, „Értékes vagy” pályázat – Biczók Zsófia és Keresztes Károly, Toyota Mayer, Tatami.hu, NRG Car, Stihl Magyarország, Szigetcsépi Hucul Lovasudvar,  Pasaráti Síiskola, Kettlebell Budakeszi,  Kempo – Szilágyi András mester és tanítványai, Zumba Izával, Ahlackline – egyensúlyozás művészete, Lóháton Budakeszin Lovas Iskola, La ballena Lovaspolo Egyesület, Keszi Íjászok

 

Támogatók: Budakeszi Város Önkormányzata, Buda Környéki Televízió, Andrész Cukrászda, Angyal Patika, Budakeszi McDonalds Étterem, Budakeszi Vadaspark, Budakeszi Polgárőrség, BVV Kft., Csillagvölgy Idegen Nyelvi és Sportóvoda, Gyógyászai Segédeszköz Forgalmazó, GP. Shop, Gräfl Cukrászda, Hungatlasz Kft, Kórósi Miklós Vegytisztító, Supi cipő, Utazási Központ és Színházjegyiroda, Virágh Szabolcs, OTP Pénzügyi Pont, Pilisi Parkerdő Zrt.

Megosztom a cikket