Búcsú tanítványainktól

Június 13-án, pénteken 17 órakor utoljára szólalt meg a SZIA csengője a nyolcadikos, ballagó diákjainknak. Lázas készülődés előzte meg az ünnepet, az iskola virágdíszben pompázott. Szülők, rokonok, barátok sora kísérte az elköszönő tanulókat.

 

A tornatermi ünnepségen meghatódott arcokat, könnyes szemeket láthattunk. A szomorúság mellett derűvel a szívünkben néztük – akár diákként, akár pedagógusként – a három ballagó osztályról készített filmet, így élhettük újra át az elmúlt évek legemlékezetesebb, szívet-lelket melengető, sokszor megmosolyogtató pillanatait.

 

„Mindenkiből és mindenből megismételhetetlenül és utánozhatatlanul csak egy van – ha valamiért nincsen közöttünk: szomorúak vagyunk ” – mondta Czifra Zsuzsanna, iskolánk igazgatója. A búcsúzás mindig fájdalommal jár. De nézzünk bátran előre! Legyünk büszkék a nyolcadikosainkra! Több mint 80%-uk az általuk első helyen megjelölt középiskolában tanul tovább szeptembertől.

 

„A ballagás hangulata pótolhatatlan. Mert egymás számára pótolhatatlan emberek búcsúját jelenti: a barátok búcsúját” – zárta beszédét az igazgatónő.

 

Igen, a barátok egymástól, tanítók, tanárok tanítványaiktól búcsúztak ezen a napon, abban bízva, hogy mindannyian megállják a helyüket középiskolás éveik alatt is.

 

Fehér Anikó osztályfőnök

Czifra Zsuzsanna igazgató

Megosztom a cikket