Bővítették a Pitypang Sport Óvodát

 

Két csoportszobával és a játszóudvar területének növelésével bővítették a Pitypang Sport Óvodát a kormányzati pályázaton nyert 50 millió forintból és a 17 millió forintos önrészből – tájékoztatott Bohárné Varga Katalin intézményvezető. Az új részlegek ünnepélyes átadásán helyi óvodások is műsort adtak.

Az óvoda folyamatosan bővül, fejlődik. Néhány éve még Pitypang Óvoda néven működött az intézmény. 5 évvel ezelőtt azonban átadásra került az új építésű tornaszoba és a foglalkoztatók is. 2011. szeptember 1-jétől Pitypang Sport Óvoda néven működik az intézmény.

2017 januárjától újabb két csoportszobával bővült az intézmény. A beruházás tervezése 2013-ban kezdődött. Budakeszi Város Önkormányzata a közép-magyarországi operatív programban pályázott támogatásra. Az elnyert 50 millió forintot 17 millióval kiegészítve valósulhatott meg a két csoportszoba, mely 50 gyermek elhelyezését biztosítja. Teljes egészében megújult az óvoda konyhája a földszinten és az emeleten is: a csupasz tartófalakon kívül mindent újra kellett építeni, hogy a jogszabályi feltételek mellett az elvárható színvonalnak és a megnövekedett létszám ellátására megfeleljen. Bővült a játszóudvart és a kert átrendezésével biztosítható minden gyermek számára  a szükséges szabadban töltendő foglalkozás.

“Pályázunk továbbá a régi épületrész elmaradt energetikai megújítására, mely az épület hőszigetelésén kívül a teljes fűtési rendszer korszerűsítését is megoldja – mondta Bánhidi László fejlesztési tanácsnok ünnepi beszédében, majd hozzátette – a visszajelzések szerint még ebben az évben megkapjuk a támogatást erre a feladatra is.”

“A mikor tájékoztattam a környékbelieket arról, hogy építkezés lesz az óvodában, a szemben levő épület egyik lakója, egy nyugalmazott honvédtiszt azonnal felajánlotta, ha kell jön, segít, csempéz, padlólapot terít. Alig győztem magyarázni, hogy ma már ez nem így megy, közbeszerzési eljárás, e-napló, pályázati felügyelet, minőségbiztosítás, megannyi szigorú szabály keretén belül zajlik a megvalósítás. De nagyon jó érzés volt tudni, él még az önzetlen segítség, a honvéd becsület. Ezúton is köszönöm a felajánlást, úgy vélem lélekben velünk volt a munkák során” – mesélte Bánhidi László fejlesztési tanácsnok.

Az átadási ünnepségen beszédet mondott Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő is.

 

Megosztom a cikket