?Mindig legyen időtök nevetni, mert az a lélek legszebb zenéje”

A Borostyán Nyugdíjas Klub az egyik legjobb kis közössége, szervezete a művelődési háznak, Budakeszinek. Messze földön híresek rendezvényei, kirándulásai. Ezúttal a karácsonyról emlékeztek meg, közösen.

 

Az összejövetel elején Bujtás Anita hegedűművész játékát csodálhatták a megjelentek. Közben finomabbnál finomabb sütemények, harapnivalók kerültek az asztalra.

Először dr. Mészáros Árpádné klubvezető mondott rövid bevezetőt: ?Karácsony a szeretet ünnepe, ezt mindannyian tudjuk. Mára mintha megszürkült volna. A mi felelősségünk is, hogy az utánunk jövő nemzedékek is tartsák meg hagyományainkat.? Sokan nem tudtak eljönni, az ő üdvözletüket is tolmácsolta a klubvezető asszony.

Ezután dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia mondta el köszöntőjét. Charles Dickens Karácsonyi ének című könyvéről fejtette ki gondolatait. Sokféle olvasata lehet ennek a könyvnek, talán a legfontosabb mondanivalót ez az idézet foglalja össze: ?A szeretet az, ami bizonyos láncoktól megszabadítja az embert.? A mű főszereplője a fösvénység és a nemtörődömség láncaitól szabadul meg, és megtanulja örök életre: hogyan kell méltóképpen megünnepelni a karácsonyt. ?Kívánom, hogy érezzük meg mindannyian azokat a csodálatos és különleges pillanatokat, amelyeket csak karácsonykor élhetünk át? ? fejezte be gondolatébresztőjét a polgármester asszony.

A beszéd után egy szép csokor virággal köszöntötte a klubvezető asszonyt, illetve köszönte meg a klub egész éves munkáját.

Innentől a nyugdíjas klub örökifjú tagjai szívet melengető műsorában gyönyörködhettünk. (Nemhiába vette a klub a nevét egy örökzöld növényről!)  Énekek, versek, meserészletek követték egymást. Egészen különleges élményt jelentett a táncos produkciójuk, amelyet mécsessel a kezükben lejtettek a hölgyek.

?Karácsonykor itt lesz az ideje, hogy egy kicsit egymásra is figyeljünk? ? kezdte beszédét Czifra Zsuzsa, a SZIA igazgatónője, önkormányzati képviselő, aki megszívlelendő tanácsokkal érkezett: ?Mindig legyen időtök nevetni, mert az a lélek legszebb zenéje; olvasni, mert az a bölcsesség alapköve; dolgozni, mert ez a siker ára; játszani, mert ez az örök ifjúság titka; szeretetet adni, mert gyógyítja az embert, azt is, aki adja, azt is, aki kapja; egy pici mosolyra mert ez az arc legszebb ékszere; néhány kedves szóra, mert ezzel egymás számára könnyebbé tehetjük az életet.?

Az ünnepség végén az ?angyalok? ajándékokat osztottak a klubtagoknak, a megjelent önkormányzati képviselők pedig szaloncukorral kínálták a vendéglátókat.

Bujtás Anita hegedűjátéka foglalta keretbe a hangulatos összejövetelt.

 

SZTM

A Buda Környéki Televízió rövid összeállításának megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket