Comenius Bilaterális Projekt

Olasz diákcsoport ismét a Nagy Sándor József Gimnáziumban, 2013. április 11?20-ig.

Lassan a végéhez közeledik a két éves projektmunka, amelynek keretében immáron másodszor látogatott el Budakeszire Bormióból, Olaszország északi részéről egy 29 főből álló diákcsoport.

 

 

Tíz, programokban gazdag napot töltöttek nálunk a gyerekek. Kulturális programok, sport, városnézés, a magyar hagyományokkal való ismerkedés, íjászkodás, a Budakeszi Hagyományőrző Íjász Egyesület meghívásának köszönhetően; hagyományos magyar étel elkészítése a fogadó családoknál, valamint magyar táncház is szerepelt a programok között.  Ellátogattunk Csillebércre, a Kalandparkba, Budapestre, az Aquaworldbe, vasárnap pedig az egyik magyar család látta vendégül a csoportot Budaörsön, a Szabadidőközpontban, ahol bobozhattak, mini golfozhattak a gyerekek, illetve a testnevelő tanárok irányításával futball-mérkőzéseken mérhették össze erejüket az olasz és a magyar diákok.

 

Természetesen megmutattuk Budakeszi és környéke nevezetességeit, látogatást tettünk Budapesten a Parlamentben, megnéztük a Zsinagógát, a Mátyás-templomot, az esztergomi bazilikát, a visegrádi várat.

 

Az iskolában két délután projektmunka zajlott, az olasz és a magyar diákok összeállítottak egy Budakeszi és környékét bemutató kis prospektust angol nyelven, amelyet a későbbiekben fordítanak le olasz, illetve magyar nyelvre. Hasonló háromnyelvű prospektust készítettek a diákok februárban Bormióról, Olaszországban.

 

dr. Dömötörné Papp Hargita

igazgató

 

 

 

 

 

 

 

Megosztom a cikket