?A nők szövik és fonják a földi sorsunkba a mennyei rózsát?

Március 7-én, a nemzetközi nőnap előestéjén Budakeszi város vezetősége nevében a polgármester asszony, illetve a nemrég kinevezett jegyző köszöntötte a megjelenteket. Ezen az estén számtalan szép idézet ? ismert és kevésbé elkoptatott ? hangzott el. Olyan jó lenne, ha nemcsak a nőnapon gondolkoznának így a férfiak? Az én felfogásom szerint mindennap nőnap van!

 

A megjelenteket először dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester asszony köszöntötte a nőnap alkalmából. Először egy rövid történelmi visszatekintést tett. 1857-ben New York utcáin a textiliparban dolgozó nők tüntettek jobb munkakörülményekért, magasabb fizetésért. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, az emancipációs folyamat elég lassan bontakozott ki.

Ma már természetes, hogy a nőknek választójoga van, részt vehetnek a közéletben, a felsőoktatásban. Azzal, hogy nőttek a nők jogai, nőttek a terheik is. Ezt már dr. Szolnoki Imre, a január végén kinevezett jegyző mondta. Nemcsak a családban kell helyt állniuk, hanem a munkahelyeken is. ?A nők rendkívül fontos szerepet töltenek be életünkben. Először édesanyaként, később társként, feleségként. Ne felejtsük el: minden sikeres férfi mögött egy nő áll!? ? folytatta gondolatait a jegyző úr. Rövid beszédének végére is tartogatott egy idézetet: ?A nő olyan, mint a virág: minél több törődést és gondoskodást kap, annál szebb és ragyogóbb.?

A következőkben Péter-Szabó Kinga, személyi titkár köszöntötte a hölgy vendégeket. Ezután részletesen elmondta, hogy milyen üdülési lehetőséget nyújt az Erzsébet üdülési kártya a 60 éven felüli nyugdíjasoknak, bizonyos feltételek megléte esetén. 250 millió Ft áll rendelkezésre, március 20-áig kell jelentkezni. Általában 5 nap/4 éjszaka teljes ellátással üdülési lehetőségekről van szó az ország 9 szállodájában. Az önrész mindössze 5000 Ft. A jelentkezés egy űrlap kitöltése, amelyben ő maga és az önkormányzat dolgozói is felajánlották  segítségüket.

Ezután a Borostyán Nyugdíjas Klub nőnapi műsor összeállítását hallhattuk. Megható volt látni-hallani az idős emberek előadásában a csodaszép verseket, Arany János balladáját. A műsort követően az önkormányzat nevében Ohr Alajos képviselő és dr. Szolnoki Imre jegyző egy szál virággal köszöntötte az ünnepségen megjelenteket.

 

Szabó Tibor Mihály

Az eseményen készült fényképek megtekintéséhez kattintson ide!

A Buda Környéki Televízió összeállításának megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket