Beszélnünk kell Hubertről… Hubi nincs jól

Talán mondanunk sem kell, hogy Hubert a látogatók (és a vadasparki dolgozók) nagy kedvence. Az okok szemmel láthatóak, elég csak egy pillantást vetni az óriási, puha ?cicamancsokra?, a borostyánszín szemekre, a kedves pöttyökre, a méretes bajusztartókra, és még a régi, harcban sérült füle is imádnivaló. Hubert nagyon öreg.

 

A vadon élő hiúzok átlagosan 13 évig élnek, fogságban tartott egyedek is ritkán érik meg a 16 éves kort, Hubert pedig a 19. születésnapját ünnepelte idén, ami elképesztően hosszú idő, hiúz-években mérve is.

 

Mindig óriási szeretet és figyelem vette körül, de az utóbbi hónapokban bizony aggódva tapasztaltuk, hogy egyre romlik az egészségi állapota, kondíciója. Epilepsziás görcsökbe rándul a teste, melyet hosszú remegés kísér, a jó hír azonban, hogy jelentős fájdalmai nincsenek. Az állatorvossal napi kapcsolatba vagyunk, az általa felírt gyógyszerek látványos javulást hoztak Hubi életébe, de… de lassan fel kell készülnünk az elkerülhetetlenre, akármennyire szeretnénk, a tudomány és sajnos a határtalan szeretet sem képes az elmúlást megakadályozni. Hubert készülődik a Nagy Utazásra és a mi feladatunk, hogy megkönnyítsük, és elviselhetővé tegyük számára ezt a folyamatot. Szeretnénk, ha mindenki szívében az a Hubert maradna meg, aki annyira szeretett a napon sütkérezni, a ?trónján? elképesztő cicapózokban pihenni és a finom falatokért még egy kis extra karomvillantásra is hajlandó volt? Hubert örökös tag a szívünkben.

 

Budakeszi Vadaspark

 

Megosztom a cikket