Beszámoló a koronavírusról és az oltásról rendezett lakossági tájékoztató fórumról

A légzéselégtelenséggel eltöltött egyetlen óra súlyosabb annál, mint az oltás bármiféle mellékhatása – mondta Marsal Géza, a Cisztás Fibrózis Betegek Egyesületének elnöke, a koronavírusról és az oltásról rendezett lakossági tájékoztató fórumon.

A koronavírus nagyon súlyos betegség, amely a lábujjunktól a fejünk búbjáig minden szervünket megtámadja – mondta Dr. Kacskovics Imre immunológus professzor, az ELTE Természettudományi Karának dékánja. 1000 betegből 200 kórházba kerül, és 20 meghal. Aki lélegeztető gépre kerül, azok 80 százaléka meghal, és aki túléli, olyan izomvesztést szenved, hogy újra meg kell tanulnia járni és beszélni.

Ilyen nagy oltási esetszámnál és közösségi médiahálózatnál minden mellékhatás kiderül, így nincs mitől tartanunk – hangsúlyozta a Budakeszin élő professzor. Példaként hozta fel a kanyarót, amely a védőoltás eredményeként megszűnt Magyarországon, miközben egyes országokban, ahol elterjedt az oltásellenesség, máig is szedi gyermekáldozatait. Kacskovics Imre ismertette a vakcinatípusokat, és hangsúlyozta, hogy vektorvakcina után (Szputnyik, Astra Zeneca, Jansen) emlékeztető oltásként csak más típusú oltást szabad felvenni (Pfizer, Moderna, Sinopharm).

Dr. Pócza Péter immunológus, onkológus, a Budakeszi Egészségügyi Központ igazgatója az összeesküvés-elméletekről elmondta: a vakcina előállítása drága, így ha valaki az emberiség kiirtására törekedne, arra sokkal alkalmasabbak lennének a recept nélkül kapható táplálékkiegészítők. Budakeszin 80-90% közötti az átoltottság – tájékoztatott.

Dr. Ostoros Gyula tüdőgyógyász főorvos hangsúlyozta, hogy az oltás és a feltételezett mellékhatás között nem feltétlenül van ok-okozati összefüggés, egy tünetet bármi más betegség is okozhat, de könnyen szárnyrakapnak ezzel kapcsolatos híresztelések.

Marsal Géza, aki kétszer is tüdőtranszplantáción esett át, kiemelte, hogy a légzés fontosságára nyelvünk szófordulatai is utalnak: „eláll a lélegzete”, „kilehelte lelket” stb. A veszélyeztetett társadalmi csoport képviseletében emlékeztetett: nemcsak magunkért vagyunk felelősek, hanem a környezetünkért és a szeretteinkért is. Az individualista társadalommal szemben a Földanya üzenete: embertársadat is tekintsd legalább olyan fontosnak, mint magadat! – fogalmazott.

Koronavírus fertőzésen átesni kizárólag az idő kérdése. Aki időt nyer, életet nyer! Amit lehet, tegyünk meg ellene: ez pedig az oltás! Mindenki kiemelten veszélyeztetett!

A fórum visszanézhető itt

https://www.facebook.com/budakornyekitv/videos/233009085566247/

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=314804763979587&id=100063501969429

Megosztom a cikket