Batyus jótékonysági bálok az önkormányzati óvodákban

A Szivárvány Óvodában a szülői összefogásnak és a szülői együttműködésnek komoly hagyománya van. 27. óvoda bálunkon a gyerekekért való együttes gondoskodás eredménye, hogy újra sikerült megvalósítani közös céljainkat, melynek nyertesei gyermekeink. Előadónk, Weisz Viktor színvonalas műsora után megjött a táncos kedve a szülőknek és vendégeinknek egyaránt. Hajnalig roptuk a táncot. Megtisztelő volt számunkra, hogy régi óvodásaink szülei is eljöttek és támogatták bálunkat. Nagy sikerrel és eredménnyel zártunk, a dolgozók lelkes részvételének köszönhetően. Szeretnék azoknak a szülőknek is köszönetet mondani, akik támogatói jegyek vásárlásával segítették céljaink elérését. A 2022-es jótékonysági bál bevétele közel 887 000 Ft. Ebből az összegből vásárolunk játékokat gyermekeinknek karácsonyra és tavasszal felújítjuk a kerti játékokat. Köszönjük a polgármester asszonynak, dr. Győri Ottiliának, az alpolgármester úrnak ‘Sigmond Bertalannak, Somlóvári Józsefné képviselő asszonynak és a BVV Kft. ügyvezetőjének, Korondy Tamásnak, hogy megtiszteltek bennünket részvételükkel. Ezúton is szeretetnénk megköszönni támogatóinknak a segítségét, valamint, hogy felajánlásukkal gazdagították bálunk bevételét!

Ligetiné Komáromi Gabriella óvodavezető


 

A Pitypang Sport Óvoda 2022. november 19-én rendezte meg a már hagyománnyá vált őszi jótékonysági bálját, melyen közel 200 fő mulatott együtt. A bál bevételét mozgásfejlesztő eszközökre, valamint az udvari játékok bővítésére, a játszóterasz fejlesztésére fordítjuk. Óvodánk új vezetője, Varga Valentina nyitóbeszéde és dr. Győri Ottilia polgármester asszony köszöntője után óvodánk kórusa, a Bóbita Kórus három dalt adott elő. A Bóbita Kórust Ködöböcz Judit zongorán, Vasicza Péter cajónon, Hencsey Zoltán pedig basszusgitáron kísérte. Ezt követően a Rúzs Tánciskola fiatal lányainak tánca pezsdítette fel a hangulatot, majd Ármos Zoltán gitárművész rockoperákat adott elő. A műsor fénypontja idén is az óvoda dolgozóinak fergeteges tánca volt, melyet vastapssal díjazott a közönség.

Az est folyamán a talpalávalót Dj. Viktor szolgáltatta, akinek köszönhetően a táncparkett soha nem volt üres.

A bál újdonsága volt az italbár, melyet az óvoda szülői szervezete kezdeményezett és bonyolított le. A bálon értékes tombola ajándékokat sorsoltak ki. Ezúton is köszönjük a szülői felajánlásokat, valamint a cégek, magánszemélyek tombola felajánlásait, támogatását, melyek hozzájárultak a bál sikeréhez és színvonalának növeléséhez.

Találkozunk a következő Pitypang bálon!


Mindkét rendezvényen dr. Győri Ottilia polgármester asszony köszöntötte a bálozókat. Megköszönte a meghívást Varga Valentina és Ligetiné Komáromi Gabriella óvodavezetőknek. Hangsúlyozta: fontos a jótékony célú összefogás, melynek köszönhetően mindkét eseményre számtalan tombola felajánlás, ajándék érkezett a helyi vállalkozóktól és a szülőktől is. Köszönet érte! Elhangzott, hogy a Pitypang Sport Óvoda a bevételből új mozgásfejlesztő játszóeszközöket vásárol az udvarukra, a Szivárvány Óvoda pedig a gyermekek karácsonyi ajándékaira fordítja a bevételt.

A polgármester asszony a Pitypang Sport Óvoda bálján elmondta:

– Több szakmai tanulmányban is leírják, hogy a tanulási képességek fejlesztéséhez elengedhetetlen a mozgás, ugyanis az idegrendszer fejlesztésének alapja a motoros fejlesztés. A mozgás pedig örömforrás, játék is lehet. Fontos megalapozni a gyermekekben azokat az egészség és testkulturális magatartáskészségeket, szokásokat, amelyek az egészséges életvitelhez szükségesek. Ahhoz, hogy elégedett emberekké váljanak, már kis korban törekedni kell az „ép testben ép lélek” eszmeiség megalapozására. Az óvodások már egészen apró korban megszeretik a mozgást. Jó lenne elérni, hogy később, serdülőként sem mondanának le róla. A fentiek alapján döntöttünk úgy, hogy az önkormányzatunk nevében egy koordinációs létrát, 10 db játék kerti szerszámot, 20 db homokozó szettet és egy darab „ugróiskolát” adományozunk mindkét óvodánknak. A szívemnek különösen kedves a Pitypang Óvoda, hiszen mindkét gyerekemet pici korukban ide hoztam nap mint nap. Számos kellemes emlék köt ide, ehhez a helyhez. Hálás vagyok mindezért, most már két nagy, egyetemista gyerek édesanyjaként. Köszönet ezért a Pitypang Óvoda korábbi és a mostani vezetőinek, személy szerint Varga Valentinának is!

Dr. Győri Ottilia az intézményfenntartó önkormányzatunk nevében megköszönte mindkét óvoda dolgozóinak az általuk végzett pótolhatatlan munkát, azt, hogy vigyáznak a rájuk bízott budakeszi gyermekekre.

S. L.

Budakeszi Hírmondó 2022. november

Megosztom a cikket