Balczó András nevét viseli egy londoni metróállomás

Az olimpia idejére, magyar sportolók nevét viseli a Londonban lévő 361 metróállomás közül 13. Balczó András, Budakeszin élő háromszoros olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója is része Magyarország világhírű büszkeségeinek. Tiszteletre méltó dolog a világon élő 7 milliárd ember közül benne lenni a megnevezett 361 között, annál is inkább, mert ezt a rangot nem magyarok, hanem angolok, mondhatni elfogulatlan külföldiek adták honfitársainknak.

 

 

Balczó András, szabadsága alatt telefoninterjút adott lapunknak:

 

?Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy londoni metróállomásnak vagyok a névadója. Mindig azt tartottam, hogy a hosszú távú dolgok a fontosak. Véleményem szerint az is igazolja ezt, hogy ? negyven évvel a sportolói pályafutásom után ? egyszer csak megemlékeznek rólam, ilyen csoda ér. Mindenkinek arra kellene gondolni, hogy csak a hosszú távú elképzelések működhetnek, a rövid távon gondolkozók mindig elbuknak. Számomra a rövid táv élethosszig tart, a hosszú táv pedig a halál után kezdődik.?

 

Gratulálunk Balczó Andrásnak, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett az öttusa világában is. Élete példaértékű, hiszen a sportsikerek ellenére az akkori rendszer kitaszította, nem volt egyetlen vállalható gondolata a kommunista rendszer számára. Mindezek ellenére megtalálta önmagát ? megalkuvás nélkül. Boldog életet él, 12 gyermeket nevelt fel feleségével, Császár Mónikával. Elveihez mindig hű maradt, és természetesen megérdemelten kapott helyet most a legjobbak között. Büszkék vagyunk rá, és bízunk benne, hogy minél több, Budakeszin és a tágabb Magyarországon élő fiatal is megjegyzi a nevét, és példaképként büszkén tekint majd rá. Reméljük, hogy ezen kiválasztottak sikerei erőt adnak a mai idők magyar olimpikonjainak is a nehéz felkészüléshez és a jó szerepléshez!

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Az akarás Isten ajándéka

London2012

 

Megosztom a cikket