Az Erkelben újra szól a ROCK!

?Sokszor hallunk kezdő, amatőr zenekarokról. Rohanó és egyre inkább embertelenné váló világunkban szinte menekvés a fiatal generációnak, ha hangszert kap a kezébe, és egy-egy kölcsöngarázsban, műhelyben, valami fűtetlen, használaton kívüli helyiségben általuk és nekik megszületik a csoda. Mert a zene csoda, valami megfoghatatlan módon vonzó orgánum, a nyugalom és a kikapcsolódás eszköze.? (Balogh Tibor ? Zenenet)

 

 

 

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ kisebb-nagyobb szünetekkel mindig is segítette, támogatta próbahellyel, bemutatkozási lehetőséggel a Budakeszin, illetve az agglomerációjában található fiatal, amatőr zenekarok működését. A zenekarok ?cserébe?, kezdetben az ifjúsági klubok (Sarock-ház, Cervantes-klub, Roxanne-klub, Deficit-klub) keretében rendszeresen szervezett koncerteken léptek fel.

 

A kilencvenes évek végén a helyi gimnazista fiatalokból 1998-ban alakult, eredetileg Azokon a Napokon, 2007-től már csak Napokon zenekar házigazdaként kéthavi rendszerességgel rendezett amatőr vendég zenekarok részvételével nemcsak koncerteket, hanem kiállításokkal, filmvetítésekkel egybekötött nagysikerű találkozókat is. Szezonálisan a téli és tavaszi sorozat a júniusi Szent Iván-éji, a művelődési központ szabadtéri színpadán rendezett nagykoncerttel zárult, melyen mindegyik zenekar fellépett.

2008-ban a Napokon hat ország több mint ezer zenekara közül bejutott az International Live Award tehetségkutató középdöntőjébe, ahol a magyar zenekarok közül a legjobb helyezést érte el, így a verseny magyar fődíjas zenekara lett!

2011-ben az Erkel Ferenc Művelődési Központ 30 éves évfordulója alkalmából rendezett ?Ilyenek voltunk régen és ma? zenei találkozón és az idei őszi V. Rock-Keszi alkalmával is ?kiderült?, hogy óriási érdeklődés, ?túljelentkezés? van mind a fiatal fellépő zenekarok részéről, mind közönségük vonatkozásában.

 

A tervezett programsorozat első, nyitó rendezvénye volt a nagysikerű, november 10-ei, szombati koncert a Napokon zenekar, Elvileg Blues Band, Roller Riders és Kispárna zenekarok közreműködésével.

 

A zenekarok tagjai:

Kispárna zenekar: Bosznai Tamás, Czifrák László, Nagy Gábor, Zágoni Péter.
Elvileg Blues Band: Fehér Huba, Csanády Bálint, Nagy Kristóf, Sashegyi Soma, Madocsay Alfréd, Fehér Bence.
Roller Riders: Szirmai Boldizsár, Zatykó Sára, Nagy Kristóf, Varga Richárd, Bártfai András, Bede Fülöp.
Napokon: Kacsoh Dani, Vasicza Peti, Egri Gábor, Kolozsi Peti, Mózes Zoli, Ratkóczi Huba.

A koncerten igen vegyes korosztály vett részt, kb. 16-50 évesig, folyamatosan érkeztek a vendégek, 21.00 órára érte el a közönség létszáma a véglegest.

A táncolók első soraiban Bakács Bernadett alpolgármester asszonyt is láthattuk, akinek a fia szintén fellépett az esti koncerten a Roller Riders együttes tagjaként.

Az Elvileg Blues Band Zenekar játszott elsőként, a közönség nagy örömére. Roller Riders Zenekar követte őket a színpadon, majd a Kispárna Zenekar és végül, de nem utolsósorban a Napokon Zenekar zárta az Őszi Rock Koncertet.

A programsorozat nyitó rendezvénye jelentős sikert aratott, reméljük, hogy a folytatásban is ilyen nagyszerű, tehetséges fiatal zenészekkel dolgozhatunk együtt.

 

Kun Csilla

Megosztom a cikket