Ajándék a budakeszi rendőröknek az önkormányzattól

Mobiltelefonokkal és fedélzeti kamerával segíti a budakeszi képviselő-testület a helyi rendőrök munkáját. Dr. Győri Ottilia polgármester és Somlóvári Józsefné, a Közbiztonsági, Közellátási és Környezetvédelmi Bizottság elnöke adta át az eszközöket Hoffmann Kornél rendőr alezredes, őrsparancsnoknak és kollégáinak.

A polgármester úgy fogalmazott, “A bűnmegelőzés, és a közbiztonság védelme közös ügyünk. Mindent megteszünk a budakesziek biztonságának erősítéséért. Városunkban is a rendőrség mellett működik polgárőrség, önkéntes alapon jött létre 24 órás városi közbiztonsági és bűnmegelőzési ügyelet, a Védelmi Centrum, 2014 óta működik a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás által létrehozott közterület-felügyelet működik. Önkormányzatunk mindent megtesz annak érdekében, hogy támogassa a közbiztonság helyi szervezeteinek munkáját: járőrautót, rendszámfelismerő rendszert vásároltunk és anyagilag is elismerjük a rendőrség odaadó, felelősségteljes munkáját.”

Dr. Győri Ottilia elmondta, a most átadott eszközök megvásárlásáról a képviselő-testület döntött, ezzel is elismerve a körzeti megbízottak kiemelkedő teljesítményét. A két mobiltelefon, valamint az egy darab szolgálati gépkocsikba szerelhető fedélzeti kamera értéke 205 ezer Ft. “Ezekkel a készülékekkel a rendőrök eredményesebben és gyorsabban tudják majd elvégezni a helyszíni intézkedéseket. Budakeszi Város Önkormányzata nevében ezúton is köszönöm a rendőrőrs valamennyi munkatársának elhivatott, szolgálatkész és áldozatos munkáját”, tette hozzá a polgármester.

Somlóvári Józsefné azt hangsúlyozta, a képviselő-testület a továbbiakban is minden lehetséges eszközzel segíteni, ösztönözni fogja a rendőrök és a polgárőrök közös járőrözését, ezzel is növelve a lakosság biztonságérzetét.

Hoffmann Kornél őrsparancsnok megköszönte az ajándékba kapott eszközöket és elmondta, jövőre igyekeznek tovább fokozni a budakesziek biztonságérzetét, amihez az is hozzájárulhat, hogy januártól két új járőr kollégával bővül a rendőrőrs állománya.

 

 

Megosztom a cikket