Áder János köztársasági elnök a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumban

Áder János köztársasági elnök a mai napon klímavédelmi előadást tartott Budakeszin, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumban
Az előadáson mintegy 200 prohis- és nagysanyis diák vett részt. A köztársasági elnök előadása nagyon érthetően, tanár módjára ismertette meg a hallgatósággal Földünk éghajlatváltozásának okait és a rá adható válaszokat. A rendhagyó – illusztrációkkal és interaktív elemekkel tarkított – tanóra végig lekötötte a hallgatóságot. Minden bizonnyal sok új gondolat megfogalmazódik majd a hallottak alapján a témára nagyon fogékony fiatalok körében. Az ENSZ 2015 szeptemberében indította útjára a „Project Everyone” kampányát, amelyben a Világ Legnagyobb Tanórája keretében a 17 újonnan megfogalmazott Globális Célját szeretné megismertetni a gyerekekkel.
 
 
A kezdeményezéshez világszerte számos ország – köztük Magyarország is – csatlakozott. Ennek része volt Áder János köztársasági elnök előadása is. A Világ Legnagyobb Tanórája idei programja az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében 2021. október 4-8. között valósul meg országszerte. A programsorozat nyitórendezvénye volt Áder János köztársasági elnök rendhagyó, budakeszi tanórája online közvetítéssel az egész országban elérhető volt. A nemzetközi programsorozat fő célja, hogy minél több általános- és középiskola csatlakozzon, regisztráljon a kezdeményezéshez.
 
Megosztom a cikket