A Zsámbéki medence autóbuszos közlekedésének fejlesztése

A Zsámbéki medence autóbuszos közlekedésének fejlesztése ügyében a Budapest Fejlesztési Központ kérdéseire ma így válaszolt a képviselő-testület:

  •  Nem támogatjuk a fakivágásokat a Fő téri parkban, nem kell 4 sávos út, nem támogatjuk a Fő utca Erkel utca és a gyógyszertár közötti teljes szakaszán a két oldali buszsáv kialakítását!
  • Közlekedési csomópontot nem, közparkot igen a Dózsa György térre! Nem támogatjuk a Táncsics Mihály utca keleti oldalának összekötését a Fő utcával.
  • Az átkötő út ügyében minden budakeszi lakos véleményét kérdőíven kérjük ki. Az íveket még idén eljuttatjuk a postaládáikba.

Január 17-én hétfőn 18 órakor az Erkel Ferenc Művelődési Központban lakossági fórumot tartunk.
A helyes döntés előtt a környezetvédelmi és közlekedési szakemberek véleményét is kérem arról, hogy a tervezett átkötő út nyomvonalai milyen természeti értékeket károsíthatnak, és megvalósításuk esetén milyen környezeti hatásokkal kell számolnunk, illetve az elkerülő út mennyiben jelentene megoldást Budakeszi közlekedési gondjaira.
A Nádas-tó újraélesztésének feltételeiről pedig tanulmánytervet készíttetünk.
A környezeti értékeink védelme és a közekedési problémák megoldása egyaránt fontos szempont az önkormányzati képviselők számára.

 

https://www.facebook.com/gyoriottilia/posts/325688822891150

Megosztom a cikket