25 éves a Viadal SE+videó

A 25 éves Viadal SE március 23-án ünnepelte jubileumi, 25 éves születésnapját a Virágvölgyben található főhadiszállásukon, a műanyag sípályáknál.

A Viadal SE 1988 óta budakeszi gyermekek százait tanította meg síelni és emellett városunk kiemelt sportrendezvényeinek, mint Bécs-Budapest Szupermaraton, Futakeszi, Marabu, Városi Sportnap, Gyermeknap, Challenge Day szervezésében is szerepet vállalt.

 

 

 

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

 

 

Szombaton fél kettő körül már gyülekeztek a kis Viadalosok. Nevezés a versenyre, bemelegítés, a pálya kipróbálás következett. A vendégek közben már gyönyörködtek a kiállításban, mely a 25 évet illusztrálta 34 tabló színes képanyagával. A gyönyörű bemutató egy sátorban és paravánokon volt kiállítva.

 

Sok-sok húsz évvel ezelőtti Hellner Péter tanítvány is érkezett: Paulin Kristóf, Szabó Dénes és Zsófia,Fodor Boldizsár és Barna, a Bohn lányok, Szigethi Tamás és Zsófia, Holló Dénes és Marci, az ifjabbak közül Simor Dániel, Huszár Orsi, Dóri és Bebe, Lévay Orsi és Luca….

 

A köszöntések után fél háromkor megszólaltak a rézkolompok, beharangozva az ünnep elkezdését. SÍ-HÓ! SÍ-HÓ! SÍ-HÓ! Kiabálta a közösség a szokásos köszönést.

 

Elsőként Hellner Péter köszöntötte az ünneplőket. Ajándékként hűtőládából hógolyókat röpített a gyerekek örömére, hiszen nekünk a hó éltetőelem. Köszöntötte az élő közösség gyermek és szülőtagjait, vendégeit, majd megköszönte a régi és mostani városvezetés folyamatos anyagi és erkölcsi támogatását. Külön köszöntötte dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester asszonyt, Bakács Bernadett alpolgármester asszonyt és Szemereki Zoltán volt polgármestert. Majd az egyesület alapító tagjainak, Csánó, Franke, Matkó, és a Hellner család tagjainak üdvözlése következett. Megköszönte az edzők sok-sok évi lelkes, áldozatos munkáját sportszeretetét, a város sportéletének segítését.

 

Az alapítóknak és a városvezetőknek ajándékot is átnyújtott, egy kis kiadványt a Viadal 25 évéről. Külön megköszönte Lázár Péternek a rengeteg fantasztikus fotót és kis videó filmeket, melyeket a táborokban készített. Ezután átadta a szót a polgármester asszonynak, aki bensőséges szavakkal, személyes élményekkel köszöntötte a 25 éve működő egyesületet. A város vezetőjének köszöntése után az évekig elnökként, ma már tiszteletbeli elnökként működő Matkó István üdvözölte a közösséget.

 

A köszöntők után a hagyományos síverseny korosztályonkénti lebonyolítása következett. 67 induló között dőlt el a küzdelem. Az arany, ezüst és bronzérmek nagy küzdelemben találtak gazdára. A győztesek mellett a többiek is boldogok voltak, hiszen minden versenyző csoki jutalomban részesült.

 

A Viadal új logójával ellátott matricákat is mindenki bukósisakjára ragaszthatta. A pályacsúcsot Sashelyi Soma futotta, aki a Viadal Vándorkupát a tavalyi bajnok édesanyjától vehette át. (A tavalyi bajnok: Rábay Kristóf az USA-ban tanul jelenleg)

 

A díjkiosztás boldogsága után a várva várt szülinapi tortabontás következett. A csodatorta, melyen az edzők marcipánfigurái láthatók Skultéty Ádám edző édesanyjának és feleségének mestermunkája volt. A forró tea a fagyos kezeket felmelengette, a szülők által sütött sok-sok finomságot pedig örömmel ízlelgette kicsik és nagyok serege. A kellemes beszélgetések és a régi fotókon megjelenő emlékek felelevenítése közben a jelenlévők észre sem vették, hogy már hat óra felé jár az idő…

 

Cikk a Viadal SE 25 évéről

 

B.G.

Fotók: Zabari Hajnalka

Megosztom a cikket