A szobor és környéke megújult

Aki a napokban figyelő szemmel az 1. világháborús emlékmű közelében járt, örömmel nyugtázhatta, hogy a szobor körüli állványokat már lebontották és a helyreállítás legfontosabb része, a bronzszobor restaurálása megtörtént.

A Budakeszi Szépítő Egyesület hívó szavára Budakeszi Város Önkormányzatának, Budakeszi Város Német Önkormányzatának, a Budakeszi Kultúra Alapítványnak, a Budakeszi Polgárok Szövetségének és más civil szervezeteknek, vállalkozóknak és magánszemélyeknek a támogatásával tavasszal elkezdődött Budakeszi 1. világháborús emlékművének a restaurálása.

A leglátványosabb munka, a szobor felújítása nemrég elkészült és mivel Budakeszi Város Önkormányzata rendezte a szobor környezetében a burkolatot, az emlékmű megközelítése is lényegesen kulturáltabb lett, valamint az összkép is jelentősen javult. Azonban még maradt teendő. Többek között a szobor alapzatát kell rendbe tenni, és hátravan még a kis park megújítása, a szobor is új megvilágítást kap és a régivel megegyező négy kandelábert is elhelyezik majd a terület négy sarkán.

Reménykedjünk benne, hogy ez a hatalmas méretű és még igazi ?békebeli? anyagból készült, óriási súlyú bronzszobor, mely 80 éven át ellen állt az időnek, a jövőben sem lesz legyőzhető ellenfele egy-két gazember nemesfém tolvajnak.

HÍRMONDÓ

Kapcsolódó cikkeink:

Kezdődik az I. Világháborús Emlékmű restaurálása

Budakeszi 1.világháborús emlékműve

 

elkészült még egy komoly költségű részletecske is. Budakeszi Város Önkormányzata rendezte a szobor környezetében a burkolatot, így az emlékmű megközelítése is lényegesen kulturáltabb lett, valamint az összkép is jelentősen javult.
Megosztom a cikket