A szétesés szélén a Fővárosi Vízművek, távozik posztjáról a vezérigazgató

Az Index információi szerint lemondott posztjáról Keszler Ferenc, a Fővárosi Vízművek Zrt. vezérigazgatója. Az 1868-ban alapított társaság története egyik mélypontját éli jelenleg, a folyamatos veszteség miatt gazdasági helyzete ellehetetlenült.

Keszler Ferencet pályázat útján választotta ki Karácsony Gergely főpolgármester 2020 nyarán a Fővárosi Vízművek Zrt. élére. A szakember kinevezése nem számított nagy meglepetésnek, miután a 2019-es önkormányzati választások előtt néhány hónappal távozott posztjáról Haranghy Csaba, a Fővárosi Vízművek Zrt. előző vezérigazgatója, akinek utódlásáról akkor a Fővárosi Közgyűlés döntött, így 2020. június 30-ig Keszler Ferenc gazdasági vezérigazgató-helyettest kérték fel a társaság irányítására. A pályázat lezárulta után Keszler Ferenc a főváros vezetésének bizalmából irányíthatta tovább a társaságot. 

A Haranghy–Keszler-váltás egyébként egyszer már lezajlott hasonló forgatókönyv szerint, hiszen Haranghy Csaba 2002 és 2008 között volt már a cég első embere, és akkor is Keszler Ferenc váltotta, aki Haranghy Csaba újbóli, 2012-es vezérigazgatói kinevezésekor került vissza gazdasági vezérigazgató-helyettesi posztjára. 2020 nyarán azonban Haranghy nem tért vissza a vezérigazgatói posztra(…)

https://index.hu/belfold/2022/12/14/ellehetetlenul-fovarosi-vizmuvek-tavozo-vezerigazgato

Megosztom a cikket