A rekorder képviselő

Átvette mandátumát Pest megye 2. sz. választókerületének győztese, Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, aki hazánkban a legtöbb szavazatot kapta.

Az átadáson a dr. Dömötörné Pap Hargita egyéni választókerületi bizottság elnöke elmondta: a választási bizottság elsődleges feladata a választás tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése. ?A mi választókerületünkhöz 17 település tartozott, és örömmel jelenthetem ki: a választás során különösebb, rendkívüli esemény, szabálytalanság nem történt? ? mondta az elnök asszony. Választókerületünkben a választópolgárok 71,11%-a járult az urnákhoz, ami 10 %-kal magasabb az országos átlagnál. A győztes, a Fidesz?KDNP jelöltje, Csenger-Zalán Zsolt a szavazatok 46,54%-át kapta, ez komoly bizalmat jelent. Végül megköszönte a választások lebonyolításában részt vettek áldozatos munkáját.

 

A régi-új képviselő úr is megköszönte a választások lebonyolítási munkálataiban részt vettek hatalmas munkáját, illetve a személyére leadott több mint 28 ezer szavazatot. Külön köszönetet mondott kampányfőnökének, Malik Zitának, hiszen egy kis homokszemcse sem került a gépezetbe. Csenger-Zalán Zsolt gratulált a budakeszi Széll Bernadettnek, az LMP képviselőjének, hogy elérték az országos szintű 5 %-ot, így ő is bejutott a parlamentbe. Természetesen köszönet illeti ilyenkor a családot is, akik biztosították a megfelelő hátteret a kampány ideje alatt is.

 

Dr. Remete Sándor, Budakeszi jegyzője arra hívta fel a figyelmet, hogy az új választási rendszerben rengeteg jelölt és lista indult. Budakeszi ? mint járásszékhely, ? központja volt a választókerületnek, ami nagy megtiszteltetés. Az ezzel járó feladatokat jól megoldottuk. Nagyban segítette a zökkenőmentes lebonyolítást, hogy az ide tartozó 17 község jegyzőjével kiváló munkakapcsolatot alakítottunk ki.

Rendkívüli esemény nem történt, nem a gyorsaságra, hanem a pontosságra helyeztük a fő hangsúlyt. Éjfél körül mindent le tudtunk zárni, és minden a legnagyobb rendben volt.

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket