A Ramminger család látogatása Budakeszin

2012. szeptember 6-án érkezett Budakeszire testvérvárosunkból, St. Margarethenből a Ramminger családi zenekar (Reinhard, Dietlinde, Irmgard, Wolfgang, Ulrike, Harald és Heidi; két felnőtt és 5 gyerek). Négy napot töltöttek Budakeszin, több osztrák népzenei koncertet is adtak.

 

 

 

Felléptek a Nagy Sándor József Gimnáziumban, ahol a tanulók meglepő figyelemmel, fegyelemmel és lelkesedéssel vettek részt a koncerten.

A Széchenyi István Általános Iskolában nemcsak zenéltek, hanem hangszerbemutatót is tartottak; énekeket és táncokat tanítottak a diákoknak két délelőttös projekt keretében.

Zenéltek a zeneiskola beiratkozásán, koncertet adtak a gyermekcentrumban, felléptek a Herceg Tánccsoporttal a Kistérségi Fesztivál megnyitó ünnepségén.

 

Mi is igyekeztünk vendégeinknek kedveskedni: a Rathauskellerben ebédeltek két alkalommal a Széchenyi István Általános Iskola igazgatónőjével, Czifra Zsuzsannával és az iskola német tanáraival. Megtekinthettek egy igazi magyar néptáncbemutatót Kulánda Nikolettől, Mózes Zoltántól és tanítványaiktól. Részt vettek egy budapesti városnézésen, majd sétáltak a Vadasparkban az alpolgármester asszonnyal, Bakács Bernadettel, lovas kocsikáztak Zsámbékon, és megkóstolták a töki pompost.

Örülünk, hogy a testvérvárosok közötti kapcsolatot ezzel a látogatással is sikerült szorosabbá fűzni, hiszen Reinhard Ramminger édesapja, Adolf Ramminger és Kóthyné Herceg Mária fektették le anno a testvérvárosi kapcsolat alapjait.

Fontos, hogy minél több generáció szerves része legyen a városok közötti kapcsolat megőrzésének. A Ramminger családnak köszönhetően mára már 3. generációs barátságok alakultak ki. A Széchenyi István Általános Iskola felsős és alsós tanulói is barátságot kötöttek az osztrák gyerekekkel. Nagy örömünkre szolgált, hogy Czifra Zsuzsanna igazgató asszony és az iskola német tanárai: Zsólyomi Beáta, Gyurkóné Mohai Zsuzsanna, Faludiné Kóthy Eszter, valamint a Herceg Tánccsoport mindenben a segítségünkre voltak. Büszkék vagyunk diákjainkra is, hogy ilyen örömmel és fegyelemmel vettek részt a projektben.

 

 

Kóthy Eszter

Megosztom a cikket