A polgármester válaszol

Rendszeresen visszatérő esemény, hogy a környék polgármesterei válaszolnak az elmúlt időszak legfontosabb eseményeivel kapcsolatos kérdésekre. Ezúttal Turai István, Törökbálint város polgármestere válaszolt a Buda Környéki Televízió riporterének felvetéseire.

 

-Minden idők legnagyobb közcélú beruházása volt a Bálint Márton Általános és Középiskola új épületének átadása, illetve felavatása. Hogyan indult az iskolaév az iskolában?

-Már az avatás után délután egy fergeteges hangulatú évnyitót tartottunk. Nagyon gyorsan birtokba vették a gyerekek az új intézményt. Természetesen kisebb gondok akadnak, elsősorban a sportcsarnok tanítási időszakon kívüli időbeosztása nem könnyű feladat ? mondta a polgármester úr, aki már az ünnepi beszédében is jelezte, hogy az építkezésnek csak az első fázisa ért véget, hiszen ezen a hatalmas területen nincs szabadtéri sportcentrum. A korábbi tervek szerint szabványméretű műfüves pálya, futópálya, lelátó, világítás fog itt készülni. Ezeket a terveket felül kell vizsgálni, újra kell engedélyeztetni, kb. 1 Mrd Ft értékről van szó. ?Miniszterelnök úr vette a lapot, bízunk benne, hogy a korábbi segítséget meg lehet ismételni.?

Örvendetes az is, hogy 47 új állást igényelt az új épület üzemeltetése (konyhai dolgozók, biztonsági emberek, portások, rendezvényszervezők stb.). A legtöbb új állást helyi lakosok töltötték be.

A második téma az önkormányzat gazdálkodása volt. Turai István elmondta, hogy az adósság-átvállalás Törökbálint esetében 60%-os mértékű volt. Ennek legkézzelfoghatóbb következménye az lett, hogy a stabilabbá vált a település gazdálkodása, kb. 1 Mrd Ft adósság került ki. A további 40% átvállalásáról is hallani hangokat?

A következőkben a szeptembertől érvényes törökbálinti forgalmirend-változásokról adott tájékoztatást a polgármester úr. Ennek lényege a fogalomcsillapítás, hiszen elsősorban Érd felől nagy forgalom zúdul a városra. Ígéret van az M0?M7 csomópontjánál új fel-és lehajtó építésére, amely az Érd felőli átmenő forgalmat hivatott csökkenteni. További lényeges változtatás a városon belüli forgalom csillapítása a több településen már jól bevált jobbkéz-szabályos utcarend kialakítása.

 

Útburkolat-pótlásokkal, kátyúzásokkal készülünk a télre. Örvendetes dolog, hogy keleti (szaúd-arábiai, kínai) befektetők érdeklődést mutatnak térségünk iránt. Ezekkel elérhetjük, hogy az alapvetően kereskedelmi profilunk termelő profillá alakulhat ? osztotta meg a hallgatósággal Turai István polgármester.

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket