A pátyi bocskaisok elsöprő győzelme

Nagy siker a pilisvörösvári területi Kazinczy-versenyen ? három kategóriából kettőben első helyezést értek a pátyi Bocskai István iskola tanulói. De valószínű, hogy utoljára versenyeztek tanulóink Pilisvörösváron területi versenyen. A január elsejétől felálló tankerületek fogják ezután szervezni az ilyen és hasonló megmérettetéseket. Páty a budakeszi járáshoz tartozik, így ezek után az ő hívó szavukat várjuk.

 

 

 

 

Ha február eleje, akkor irány Pilisvörösvár, a Vásár Téri Általános Iskola, ahol közel húsz éve rendezik meg a Kazinczy-verseny területi fordulóját. Vendéglátóink most is mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat. A három kategóriában (3?4., 5?6., valamint a 7?8. osztály) közel 50 versenyző érkezett. Külön érdekessége a legnagyobbak versenyének, hogy az első helyezést elérő tanuló továbbjut a Kisújszálláson rendezendő országos versenyre.

A verseny két részből állt: először a versenyzők a szabadon választott szövegüket olvasták fel. A versenynek ez a része nyilvános volt. Rövid szünet után következett a második rész, ahol a zsűri három szövegből kiválasztott kötelező anyagát kellett felolvasni rövid felkészülés után. Nagy örömömre szolgált a sok tehetséges gyerek produkciója. Sajnos, nyelvünk állapotát az is mutatja, hogy a versenyzők közül néhányan a divatos hibák csapdáját nem tudták elkerülni?

Néhány szót az eredményekről: a legkisebbek versenyét Rácz Dorottya, a Bocskai István Magyar?Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója nyerte, felkészítője Balla Szilvia tanítónő. A legörömtelibb hír: a 7?8.-osok versenyén Wlasits  Gergő végzett az első helyen (felkészítője: Silinginé Zentai Ida tanárnő), így ő részt vehet a kisújszállási országos döntőn! Gratulálunk a gyerekeknek, illetve a felkészítő tanároknak!

 

Szabó Tibor Mihály

Megosztom a cikket