A munka nyáron sem áll meg

Budakeszin jelentős felújítási munkák zajlanak a nyári szabadságolási időszak ellenére.

 

A Dózsa György téri piac és környékén idén tavasszal már jelentős változások kezdődtek. Átadták a piac felújított területét, kulturált viszonyokat teremtve az árusoknak és a szép számú vásárlónak. Mint dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester asszony elmondta: a képviselő-testület 6 M forintot szavazott meg erre a munkára.

Ohr Alajos képviselő szerint a piac kinőtte magát, ezért a régi piac területét is térkő burkolattal látják el. Ezzel párhuzamosan a csapadékvíz elvezetését is megoldják. A munkák befejezésének határideje 2014. szeptember 20. Kiegészítésként az utca másik oldalát is leburkolják. A munkálatok befejeztével megnövekedik a piac területe, illetve egy új közösségi térrel leszünk gazdagabbak.

Bakács Bernadett alpolgármester asszony elmondta, hogy sajnos sok esetben szemetes a piac területe, környéke. Mint mindenütt, itt is be kell tartani és tartatni a rendet, ami elsősorban az árusok kötelessége.

 

A 7. sz. képviselői körzetben lévő Szél utca?Munkácsy utca kereszteződése mindig neuralgikus pontja volt városunknak. Nem volt járda, esős időben bizony gyakran lefröcskölték az autók a gyalogosokat. Nem beszélve az állandó balesetveszélyről! Az önkormányzat rendezte a Vasvári Pál utca és a Szél utca közötti járdaszakaszt. Nagy előrelépés ez, hiszen ezentúl biztonságosan közlekedhetnek itt a járókelők.

 

A közvilágítás biztosítása – az önkormányzati törvény alapján – kötelező feladata az önkormányzatnak. A város vezetése mindent megtett annak érdekében, hogy minden évben fejlesszék a település közvilágítását. Idén a Fenyő utca egy része és a Fűzfa utca van soron. Ohr Alajos tájékoztatta lapunkat arról, hogy a vezetékeket földkábelben vezetik, 30-35 méterenként lesznek elhelyezve a 6 méter fénypont magasságú fémoszlopok 2 x 36 wattos izzókkal. A munka gyorsan folyik, 1-2 héten belül készen lesznek.

 

A Márity László utcai járdaszakasz – Bakács Bernadett elmondása szerint – megújítása 2,8 M forintos beruházás, amit – üzletpolitikai megfontolásból – a 500 000 forinttal a Spar, illetve 550 000 forinttal az LDG Investment Kft. is támogatott. Még egy hengerelésre szükség lesz, hogy a járda felszínének egyenetlenségét megszüntessék. Ezen kívül a szegélyeket is el fogják készíteni. A kivitelező – a vállalt járdaszakasz mellett – a Huszár utcában és a Széchenyi és a Knáb János utca közötti átjárót is elkészíti.

„Jó pénzért jó munkát kaptunk” – foglalta össze röviden az alpolgármester asszony.

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

 

Megosztom a cikket