A mi táncaink világa

2013. május 18-án tartotta ?A mi táncaink világa? című évzáró gálaestjét a Budakeszi Herceg Tánccsoport.

 

Az estét Kóthyné Herceg Mária, a Herceg Tánccsoport alapítója nyitotta meg.

 

Az eseményen Budakeszi testvérvárosát, St. Margarethent képviselve tiszteletét tette Adolf Ramminger, felesége, valamint fiuk, Johannes Ramminger és barátnője; Schrotti János, Budakeszi Város Német Önkormányzatának elnöke és családja, valamint Johann Schuth, a Neue Zeitung szerkesztője.

 

 

 

A gálát a mini, kis és közepes csoport nyitotta meg egy közös tánccal, amit Helmut Heil gyűjtéseiből Faludiné Kóthy Eszter koreografált és tanított be. Ezt magyar táncok követték, melyeket Kulánda Nikolett koreografált és tanított be. Egy autentikus moldvai tánc a kis és a közepes csoport előadásában következett, majd a tánccsoport ifjúsági csoportja szatmári és sárközi táncokat adott elő, valamint a kis és közepes csoportok egy babázót.. A Tarkabarka Óvoda Asszonykórusa is megörvendeztette a közönséget énekével, melyeket Nagy Attila kísért harmónikán. Kulánda Nikolett és Mózes Zoltán igazi cigány táncokat mutatott be Lopusny Gyönvérrel és Korompai Balázzsal, a Hét Lépés Táncegyüttes táncosaival, közösen pedig székelyföldi táncokat táncoltak. Igazi különlegességet láthattunk Mayer Lilitól és Tóth Lillától, a Kalaamrita Tánccsoport tagjaitól, akik indiai táncokat adtak elő.

 

 

A szünetet követően az Országos Linedance és Country Fesztiválra készült táncokból kapott ízelítőt a közönség. Az est folyamán előkerültek a Herceg Tánccsoport jól ismert, német nemzetiségi táncai is, melyeket Faludiné Kóthy Eszter tanított be, a koreográfiákat Szabó Éva, Wenczl József, Mannninger Miklós, Király Csilla és Faludiné Kóthy Eszter készítették. A gála végén a táncosok Manninger Miklós Szuloki táncok című koreográfiáját mutatták be, ahol több generáció táncolt együtt: óvodások, kisiskolások, iskolások, gimnazisták, felnőttek, szülők gyerekeikkel, régi és új táncosok. Végezetül a tánccsoport aktív tagjai átvehették tanúsítványaikat, melyek az év folyamán elsajátított német nemzetiségi táncok lépésanyagainak, koreográfiának szintjéről (alap-, közép- illetve felsőfok) adnak tanúbizonyságot. Mind a táncosoknak, mind a közönségnek felejthetetlen este volt.

 

Berecz Katinka (Herceg Tánccsoport Ifjúsági csoportja)

 

KÉPTÁR AZ ESEMÉNYRŐL

 

Az eseményen készült TV felvétel feltöltése folyamatban van… kérjük, látogasson vissza néhány óra múlva!

Megosztom a cikket