A mi Pitypang napunk

Több mint 10 éve, 1998-ban rendeztük meg az első gyermeknapot az óvodában.

Megérte a kezdeti óvodabővítést, amikor helyszűke miatt délelőttre szerveztük a programokat és mégis megtartottuk, és most sem szerettük volna elhagyni, amikor megkezdődött az épület második ütemben való bővítése.

Rendíthetetlen elszántsággal és örömmel szerveztük a mostani Pitypang napot is, amelyet mindig nagy izgalommal és lelkesedéssel várnak nemcsak az óvodásaink, de a kisiskolás gyermekek úgyszintén. Több generáció találkozik itt ezen a délutánon és a kicsik néhány játékos próbatétele után valamennyi résztvevő együtt beszélgethet, játszhat, falatozhat óvodánk udvarán.

A délelőtti készülődést, a kert díszítését, aszfaltrajzolást, póni lovaglással tettük felejthetetlenné a gyermekek számára. Külön csoportonként szerveztük meg a lovacskákkal való találkozást, ami így a gyermekek és az állatok számára is sokkal békésebben, nyugodtabban zajlott.

Az ebédet követő rövid pihenő utána a délutáni programokat Mikola Péter műsorával indítottuk, aki kedves és bolondos természetével, közös énekléssel mindannyiunk jó hangulatát megalapozta. Ezt követően az óvodapedagógusok irányításával elkezdődtek az ügyességi próbák. A gyermekek sokféle játékban kipróbálhatták magukat: volt lengőteke, horgászos játék, célbadobós, egyensúlyozós, ugráló labdás, akadálypályás feladat is. Aki még így sem fáradt el, az ugráló várban erősíthette lábait, vagy az arcfestők segítségével átvarázsoltatta magát kedvenc mesehősévé vagy állatkájává.

Vidám zsibongás és színes kavalkád jellemezte néhány órán belül az óvoda udvarát.

Az ajándékba kapott buborékfújókból a gyerekek rendületlenül fújták az áttetsző buborékokat, mások színes lufikkal játszadoztak.

A büfében az ügyes szülők és nagyszülők által készített finomságokból, süteményekből, szendvicsekből, hozott üdítőkből, a dadus nénik által sütött gofriból, főtt virsliből lehetett válogatni. A meglepetést szeretőknek volt zsákbamacska is, amelyet az óvó nénik és a pedagógiai asszisztensek állítottak össze.

Ezúton is köszönjük minden résztvevő, szervező támogatását!

 

Ez a szép nap, a pitypang hagyományok részévé vált és olyan közösségi élményt nyújt gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, hogy biztosak vagyunk benne, folytatni fogjuk!

Jövőre! Veletek! Ugyanitt!

 

A pitypangosok nevében:

Kovács Mihályné

óvodapedagógus

 

Megosztom a cikket