A Kifli zenekar koncertje az Erkel Ferenc Művelődési Központban

A Kifli zenekar 2019 november 9-én délelőtt ad koncertet az Erkel Ferenc Művelődési Központban. Ennek apropóján beszélgettünk Székely Zoltánnal, a zenekar egyik tagjával.

– Valahol olvastam, hogy Kifli zenekar a 2018-as Almageddon után jött létre. De mit is jelent az Almageddon?

– Ez a szóvicc utal előző zenekarunkra, amelyet a Kifli tagság összeadva 47 éven keresztül építgetett, szépítgetett. De ez már a múlt és szerencsére most már a legtöbb helyen nem korábbi zenekarunkként ismernek ránk, hanem Kifliként. Ez legfőképp annak köszönhető, hogy saját dalokkal, kiérlelt hangzással lép színpadra egy igencsak összeszokott és nagybetűs CSAPAT, a műsor pörgős, a zene pedig jó.

– Mitől jó egy zene?

– A játékosságtól. Ettől lesz élő és érdekes. A Kifli nagy előnye, hogy a lemezeinken hallható hangzást koncerten is vissza tudjuk adni, így tényleg zenei élmény részese lesz a közönség. A szülők – akik elhozzák a gyerekeket a koncertekre – szintén jól szórakoznak, mivel a saját gyermekeik önfeledt szórakozását látják, emellett pedig minőségi zenét kapnak, nem is bugyuta szövegekkel. Büszkék vagyunk, hogy kiváló kortárs vagy akár klasszikus költők verseit zenésíthettük, zenésíthetjük meg. Reméljük, hogy a novemberi koncerten Kiss-Péterffy Márti is jelen lesz majd, aki a közelben lakik és aki több dalszövegünket is jegyzi.

– Tehát Kifliként első ízben koncerteztek Budakeszin, de egyébként mondhatni visszatérő vendégek vagytok az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

– Ez többszörösen is így van. Amellett, hogy sokszor koncerteztünk már itt gyermekeknek, a Budakörnyéki Székely kör ünnepségein rendszeresen táncoltam az Erkel Ferenc Néptáncegyüttes tagjaként. Voltunk itt nagylétszámú táncegyüttesként, de csak 2-3 páros mini társulatként is és mindig jó hangulat kerekedett. Azt nem ígérem, hogy a november 9-i koncerten táncolni fogok, de ha jól haladunk legújabb műsorunk előkészületeivel, még ez is megtörténhet.

– Mire számíthatunk a november 9-i koncerten?

– A koncertjeink leggyakrabban a Kiflihajó fedélzetéről szólalnak meg, dalainkat pedig egy varázs kincsesláda válogatja. Most már sok dalból válogathat, hiszen, a 2019 januárjában megjelent Kifihajó című lemez dalain túl a 2019 októberében megjelent Holvoltholnemország agyagából is szemezgethet. Emellett napról-napra jobban állunk a téli lemezünk anyagával, amelyet megjelentetni csak jövő ősszel fogunk, de decemberben koncerten már hallhatóak lesznek ezek a dalok is. Ha ehhez hozzáteszem, hogy a Bogyó és Babóca sorozat legújabb 17 epizódjának zenei aláfestésével is rövidesen készen leszünk, akkor látható lesz, hogy egyáltalán nincs időnk unatkozni.

– Tényleg hosszú a lista… Hogy lehet győzni energiával ennyi féle dolgot?

– Folyamatosan lendületben vagyunk. Ennek két legfontosabb titka az együttműködés és a sok nevetés. Ezt november 9-én is bemutatjuk a budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központban!

Megosztom a cikket