„a Jóisten tegye teljessé azt a jót, amit megkezdett benned.”

2013. június 24-én, a hagyományoknak megfelelően, Keresztelő Szent János ünnepén, Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök szentmise keretében pappá szentelte Szeleczky Csaba és Helter István diakónusokat.

 

A felemelő szertartáson zsúfolásig megtelt a fehérvári bazilika, a helyi hívek mellett az egyházmegye minden pontjából szép számú zarándok érkezett Szent István városába a jeles eseményre.

 

 

A 24 éves Szeleczky Csaba Budaörsön nőtt fel, az ottani egyházközség berkeiből indulva választotta  a papi hivatást, de felszentelése nekünk, budakeszieknek is legalább ugyanakkora ünnep, mint budaörsi szomszédainknak, hiszen immár 2 esztendeje városunkban teljesít lelkipásztori szolgálatot Filó Kristóf plébános úr mellett. Kérjük a Jóisten áldását papi életére, a felszentelő püspököt idézve: „…a Jóisten tegye teljessé azt a jót, amit megkezdett benned.”

 

 

 

A szentmisén, melyen szinte az egész egyházmegye papsága is részt vett, jelen volt még dr. Takács Nándor Jusztin OCD nyugalmazott püspök és a káptalan tagjai is. A frissen felszenteltek mellett külön köszöntötték a jubiláns papokat is, akik szentelésük 25, illetve 50. évfordulóját ünnepelték.

A nem mindennapi eseményt megörökítette a Buda Környéki Televízió is, melynek műsorán hamarosan megtekinthető lesz az ünnepi szentmise.

 

Huber-Szabó Lőrinc

 

A szertartáson készült fotók megtekintéséhez kattintson ide!

 

Kapcsolódó cikkek:

Szeleczky Csaba diakonussá szentelése

Szeleczky Csaba akolitussá szentelése

Plébánosok Budakeszin

Lelkészek Makkosmárián

A Buda Környéki Televízió által készített rövid összeállításának megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket