A gyümölcsfákat is vissza kell vágni, hogy szebb virágokat és több gyümölcsöt teremjenek?

Hosszú és kitartó menetelést követően Karvaly Nándor, a főnök elérkezettnek látta átadni a stafétát. Ahogy Ő fogalmazott: ?gyümölcsfákat is vissza kell vágni, hogy szebb virágokat és több gyümölcsöt teremjenek.? Leköszönése előtt azonban az alábbiak szerint foglalta össze a 2012-es esztendő történéseit:

 

 

A Megyei Szövetség felhívására több vezető véleménye alapján is nagysikerű bűnmegelőzési programmal álltunk elő, amit sikeresen teljesítettünk. A programunk egyes részletei visszanézhetők a Budakeszi Hírmondó honlapján.

Sikeres Családi napot tartottunk május 12-én a Lóháton, Budakeszin lovas klub területén. Szervezetünk biztosította a gyermeknapot, a családi futóversenyt és a Városi Ügyelet irányításával rendszeresen járőrözött mindkét szolgálati kocsijával városunk területén. Viszonylag gyakran tudtunk éjszakai szolgálatot adni, és a rendőrbarátainkkal közösen Budakeszi nyugalmára vigyázni. Többször hazaküldtük a hangoskodó fiatalokat a romkertből, és szedettük össze velük az eldobált sörös dobozaikat. Rendszeresen kint voltunk városunk külterületein, és demonstratív visszatérő jelenlétünkkel sikerült kiszorítani a hulladékgyűjtőket és a virágtolvajokat. A kis hétvégi házuk kertjeiben szorgoskodó idősek megnyugodva, mosolyogva fogadták a járőreinket. Részt vettünk egy nagy értékű ingatlan tűzoltásának biztosításában.

Nem egy Fő úti vízcsőtörésnél mi kezdtük meg az elsődleges intézkedéseket a forgalom elterelésében és a sérült terület lezárásával. Augusztusban biztosítottuk városunk nagyon jól sikerült családi napi rendezvényét. Eközben megnyertük a főzőversenyt. Szeptemberben a városi ügyelet egy idős asszony eltűnése miatt riasztotta szervezetünket, akit meg is találtunk. Sajnos volt egy másik eltűnés is, de a késői bejelentés, de a tiszta elmeállapotú asszony nem akarta a megtalálást, szándékosan választotta a halált. Szeptember 15-én volt egy nagy horderejű városi rendezvény, a Szentkorona és a Himnusz-szobor találkozása címmel. A rendezvény biztosítása nagy erőket kötött le. Iskolakezdéskor, reggelenként ott álltunk a Temető utcai zebránál. Részt vettünk a Bécs?Pozsony?Budakeszi Szupermaraton helyszínének, valamint az októberi nemzeti ünnepi sorozat biztosításában. A szőlőérés idején, amikor a seregélyeken kívül más dézsmálok is megjelentek, igyekeztünk az illegális szüretelőket elkapni. Mindenszentek és a halottak napja hetében városunk temetőjében fokozott szolgálatot szerveztünk. Sikeres, jó hangulatú polgárőr bált szerveztünk, melynek bevétele hozzájárult szervezetünk működéséhez. A karácsony előtti időszakban folyamatos jelenlétünkkel elértük, hogy a bevásárlókat zaklató gépkocsis banda ne tudjon a figyelmetlen, könnyelmű vásárlóktól eltulajdonítani semmit, illetve a trükkös ajánlataikkal ne hozzák zavarba az embereket. Szilveszterkor ? a korábbi éveknek megfelelően ? folyamatosan járőröztünk városunkban, ott voltunk a Himnusz-szobornál éjfélkor és az újévre virradó hajnalban Budakeszi utcáin.

 

Szolgálati teljesítményünkről:

Gépkocsizó járőr szolgálat:          465 alkalom       1430 óra

Mozgóőri szolgálat:                  55  alkalom                 248 óra

Rendezvény biztosítás:             15 alkalom                  468 óra

Kegyeleti biztosítás:                   7 alkalom               100 óra

Közterület-felügyelőkkel közös és egyéb:       264 óra

Rendőrséggel közös szolgálat:                         418 óra

Mindösszesen:                                               3012 óra szolgálatot teljesítettünk.

A bűnügyi területről néhány gondolat:

Nagyon sok akcióban vettünk részt, illetve szerveztünk önállóan.

Fogtunk illegális pálinkafőzőt, munkavállalási engedély nélkül foglalkoztató építtetőt.

Biztosítottunk több bűnügyi helyszint.

Több lopott gépjárművet találtunk meg.

Fogtunk bolti tolvajt és fatolvajt az erdőben.

Nem egy esetben halottszemléken asszisztáltunk.

Intézkedtünk számtalanszor sérült, ittas személyek mentővel való elszállításában.

Részt vettünk hatósági tanúként házkutatásokban.

 

Évente emelkedett a közterületi teljesítményünk. Két éve Budakeszi közigazgatási határán belül szinte mindenhova eljutunk, akár nagyobb létszámmal is a két szolgálati gépkocsinkkal.

 

Elvitathatatlan érdemünk a városi webkamera rendszer. A polgárőrség kezdte meg e rögös út kitaposását. A rendszer lehetne nagyobb is, de elmondható, hogy így is nagyon sokan a csodájára járnak, hogy milyen nagyot lépett előre a város az ilyenfajta bűnmegelőzés területén.

 

A polgárőrség működése nagyon fontos a városnak, de ezt a rengeteg munkát nem lehet támogatás nélkül elvégezni, ezért mint leköszönő vezető mindenkit buzdítok arra, hogy adományaikkal segítsék szervezetünk munkáját! Bármekkora adomány jól jön! Gondoljanak bele, hogy Önök is kerülhetnek olyan helyzetbe, amikor külső segítségre van szükség! Egy ilyen szervezetet nem lehet percek alatt felépíteni, így annak folyamatos működését kell anyagilag biztosítani.

 

 

Mindenkinek jó egészséget és nyugodt életet kívánok!

A Buda Környéki Televízió összeállításának megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

 

A rendezvényen kiosztásra került díjak:

 

OPSZ országos elismerés

Schlosser Mercédesz Polgárőr Érdemkereszt arany fokozat,

Asztalos Gyuláné, Somlóvári Józsefné és Farkas Dániel Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatban részesült.

 

Pest Megyei Polgárőr Szövetség Elismerő oklevelét kapták:

Érdi Tamás, dr. Domján Péter, Gazsi László, Simó István, Juhász Sándor és Asztalos Gyula.

 

Köszönjük Karvaly Nándor munkáját! Igazán nagyon sokat tett a budakeszi polgárok jó közérzetéért, biztonságáért! Munkáját a szakmában dolgozó kollégák és a politikusok is elismerték és köszönték. Dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester személyesen megjelent a közgyűlésen, és ajándékkal kedveskedett a leköszönő elnöknek.

 

 

A közgyűlés titkos szavazással új tisztségviselőket választott.

2013. január 21-étől az elnök Farkas Dániel, az elnökhelyettes Gazsi László, az alelnök Rafael Imre, a titkár Asztalos Gyuláné.

 

Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

 

Kapcsolódó cikk:

Idén ketten is átvehetik a Budakesziért Emlékérmet

Megosztom a cikket