A budakesziek szemetét szedték össze a budakeszi gyerekek

A Budakeszi Széchenyi István Általános Iskola diákjai szemetes zsákot ragadtak, és elindultak megtisztítni Budakeszi környezetét. Gumikesztyűvel felszerelkezve javarészt iskolánk körül szorgoskodtak, illetve a Budakeszi Sportpályát szabadították meg a felgyülemlett szeméttől.

 

Május második hétvégéjén –  május 9-11. között – országos szemétszedési akció indult. Közel 27 ország, , köztük Magyarország is részt vett a Te szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért projektben!

 

A Budakeszi Széchenyi István Általános Iskola 8. a, 8. b és 8. d osztály diákjai osztályfőnökeik: Papp Roland, Paur Eleonóra és Fehér Anikó irányításával a sportpályán és környékén gyűjtötte össze az emberek által otthagyott szemetet. Javarészt csikkeket, műanyag palackokat vagy sörös dobozokat találtak.

 

A 7. a, 7. b és 7. d osztályok tanulói osztályfőnökeik: Opitzer Gáborné, Kaposiné Héger Ágnes és Németh Katalin vezetésével a Knáb János utcában, az Iskola közben, a Batthyány utca felől, valamint a Temető utcában gyűjtötte össze ?zsákmányát?.

 

Nagy volt a sürgés-forgás május 9-én iskolánk körül, az ablakból is csak az osztályok vándorló csapatait láttuk hol erre, hol arra elvonulni, hogy megtisztítsák városunkat a hátramaradt hulladéktól. Nagy örömükre szolgált a későbbiekben az a felfedezés, miszerint nem kellett nagy mennyiségű szemetet felszedniük, amiből az is kiderült Budakeszit szeretik és „karbantartják” az itt élő lakosok! 🙂

Megosztom a cikket