A budakeszi Tompa Annát a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki

Magyarország köztársasági elnöke – a miniszterelnök előterjesztésére – a MAGYAR ÉRDEMREND középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést adományozta a magyar történelem- és társadalomtudomány területén elért, nemzetközileg is elismert eredményei, valamint diplomáciai, továbbá szerteágazó tudományos és kulturális közéleti tevékenysége elismeréseként Prof. Dr. Tompa Anna Máriának.

Prof. Dr. Tompa Anna Mária a kémiai karcinogenezis, a rákprevenció, a biomonitorizálás és a kemoprevenció területén elért kiemelkedő tudományos eredményei, valamint oktatói, ismeretterjesztő és tudományos közéleti tevékenysége elismeréseként vehette át a díjat.

Prof. Dr. Tompa Anna Mária az orvostudomány doktora, egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara Népegészségtani Intézetének igazgatóhelyettese, az Országos Kémiai Biztonsági Intézet tudományos igazgatója Budakeszin él férjével, Prof. Dr. Hámori József Széchenyi-díjas magyar biológussal, aki egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, 2002 és 2008 között alelnöke. Az idegrendszer és az idegelemek közötti kapcsolatok funkciós szerkezetének neves kutatója. Munkássága jelentős az agyi idegek kutatása területén. 1992 és 1994 között a Janus Pannonius Tudományegyetem rekto1994-ben a Magyar Rektori Konferencia elnöke. 1998 és 1999 között az első Orbán-kormány első nemzeti kulturális örökség minisztere.

 

forrás: kormany.hu/wikipedia.hu

Kapcsolódó cikk:

Budakeszi kultúrájáért

Megosztom a cikket