A Kaláka együttes és Kányádi Sándor költő közös koncertje Budakeszin

A Kaláka együttes február 9-én, vasárnap 17 órakor kezdődő budakeszi koncertjének vendége Kányádi Sándor költő lesz. Kányádi Sándor a mai magyar költészet egyik legnagyobb alakja idén, május 10-én ünnepli 85. születésnapját. A 45 éve muzsikáló Kaláka együttes pedig 1969-ben alakult Budapesten.

 

 

Kányádi Sándor írta a Kaláka 25 éves jubileumára: „A Kaláka együttes elegáns, más muzsikusokkal össze nem téveszthető zenei tálcán nyújtja a verset a hallgatóknak. Nem ráerőszakolják a maguk szerzeményeit, hanem kimuzsikálják a Gutenberg óta könyvekbe száműzött, ?szív-némaságra? született s ítélt versekből a maguk olvasata szerinti ?eredeti dallamot?.


A Kaláka együttes nagy tisztelettel övezi Kányádi Sándor verseit. Ma már Kaláka koncert elképzelhetetlen Kányádi-dal nélkül. Költészet és dal a színvonalas énekelt versek kedvelőinek. A produkció nem más, mint a költő, a zeneszerző és az előadó egymásra találása színvonalas énekelt versek formájában. Egyéni hangzás, illetve a klasszikus és népi hangszerek együttes játéka adja a formáció egyedi ízét.

 

A Kaláka-koncerteken a gyerekek nem csak hallgatói, hanem résztvevői is az előadásnak. Mivel a muzsikusok mind a Kodály Zoltán koncepciója szerint tanító, híres Lórántffy zenei általános iskolába jártak, e zenei nevelésigazolói és tudatos használói. A hangversenyeken a bemutatják különleges hangszereiket. Turnéik során más anyanyelvű gyerekek körében is nagy sikerrel játszanak.

 

Mindenkit várunk szeretettel a koncerten 2014. február 9-én, vasárnap 17 órakor az Erkel Ferenc Művelődési Központban! Jegyek elővételben már kaphatók!

Megosztom a cikket