77 nap mozgás, millió lépés, és milliós nyeremény az iskoláknak

„Legyen az Ön iskolája is részese az ország legnagyobb kihívásának, amelyben megmozgatjuk a diákokat, szülőket, tanárokat és mindenkit, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát. Az akció célja, hogy 2024. március 25-től június 9-ig 11 héten át a lehető legtöbben mozogjanak mindennap, és velük együtt váljon mindannyiunk élete részévé az aktív életmód.
Az Országos Kékkör hosszát legalább hétszer teljesítő – de korábban még pénzt nem nyert – iskolák között 100-szor 1 millió forintot sorsolunk ki sporteszközök vásárlására. Minden teljesített kékkör 1 sorsjegyet ér.
Az iskolák felé jóváírt napi lépésszám maximum: 20 ezer lépés/fő/nap, erről a segítség oldalunkon részletesen is írunk. (8.)
Gyűjtsük a zöld pontokat az iskolánknak is és nyerjünk egyénileg is!
Mindennap bejelölhető egy felugró ablakban, hogyan ment valaki iskolába vagy munkába.
Zöld: gyalog, kerékpárral, rollerrel – 2 zöld pont
Sárga: tömegközlekedéssel – 1 zöld pont
Piros: gépkocsival 0 pont (de ha 1000 lépéssel hamarabb szállsz ki az autóból, akkor 1 pont).
A zölden közlekedők között naponta 5 darab Millió Lépés pólót sorsolnak ki.
30 iskola nyerhet 250 000 forintot zöld pontokért!
A zöld pontok az iskoláknál is gyűlnek és minden 2000 zöld pontért egy sorsjegy jár. A sorsoláson 30 szerencsés iskola – a korábbi nyereményektől függetlenül – nyerhet 250 000 forintot. Minden péntek zöld péntek, amikor az aznapi – iskoláknak jóváírt – zöld pontok duplázódnak!
A programot a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezi az Aktív Magyarország Program támogatásával. A kihívásban az ingyenes MillióLépés mobilapplikáció letöltésével lehet részt venni, amelyben a lépések mellett további 60-70 féle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. A játékban a lépésszámokat kell gyűjteni, amellyel a versenyzők virtuálisan bejárhatják a teljes magyar Kékkör útvonalát, megismerve a legszebb hazai látnivalókat.
Az applikáció mindennap hasznos, érdekes üzeneteket oszt meg a résztvevőkkel a Kékkör látványosságairól, a mozgásról és az egészség megőrzéséről. A programban minden héten más-más sportoló, művész, ismert közéleti személy vagy szervátültetett inspirál a mozgásra.

Információk iskolák számra

Megosztom a cikket