56 rajz 56-ról – rajzkiállítás a Nagy Sándor József Gimnáziumban

 

Kiss Iván grafikusművész, animációs filmrendező tematikus ’56-os alkotásaiból nyílt kiállítás a Nagy Sándor József Gimnázium aulájában. Az október 15-i, hétfői megnyitóünnepségen részt vett a művész, illetve Nagy Gáspár költő felesége, Szabó Márta is. Az önkormányzatot Bakács Bernadett alpolgármester képviselte. A megnyitón az iskola tanulói ünnepi műsort adtak elő.

 

Köszöntőjében Borók Edit igazgatónő elmondta, Kiss Iván alkotásaival és Nagy Gáspár verseivel az 56-os forradalom 50. évfordulójára jelent meg a Püski Kiadónál az 1956 fénylő arcai című kötet. Ez a könyv és a művelődési központban két évvel ezelőtt megrendezett kiállítás tapasztalatai vezettek bennünket arra, hogy iskolánkban, a diákjainkhoz közel rendezzünk meg ezt a kiállítást. Mindannyian abban reménykedünk, hogy üzenete minél több emberhez, diákhoz eljut majd – tette hozzá Borók Edit.

 

Megnyitóbeszédében Kőrösiné dr. Merkl Hilda a Budakeszi Széchenyi Baráti Kör alapító elnöke, a Széchenyi Társaság elnökségi tagja azt hangsúlyozta, 1956 októberében az erkölcsi tisztaság és a bátorság a kis Magyarországra irányította a nyugati világ figyelmét. 56 bátor hősei olyan fiatalok voltak, mint ti. Kiss Iván grafikusművész itt kiállított megindító, beszédes képei és Nagy Gáspár versei belevarázsolnak minket a középen lyukas magyar zászlókat lengető, kart karba öltő boldog egyetemi ifjúság soraiba, mondta Kőrösiné dr. Merkl Hilda. Köszönjük Kiss Iván grafikusművésznek, hogy ilyen erővel fényesíti emlékezetünket, tette hozzá a Széchenyi Baráti Kör alapító elnöke.

 

A kiállítást két hétig – előzetes bejelentkezéssel – délutánonként, 14-18 óra között bárki megtekintheti. Bejelentkezni a 06 23 451 550-es telefonszámon lehet.

 

[widgetkit id=27]

Megosztom a cikket