49 éve tűz pusztította el a EFMK elődjét

A napokban újra beszédtéma lett a Budakeszin található Erkel Ferenc Művelődési Központ helyzete. Az talán havonta felbukkan egy-egy helyi online fórumon, hogy valamit mindenképpen kezdeni kellene a házzal. Lebontani és újat építeni, vagy hozzáfogni egy kiadós felújításnak. Talán biztosan kijelenthető, hogy a központi részen elhelyezkedő épület kinézetével kevesen elégedettek városunk lakói közül.
A házat 1981-ben adták át, miután az elődje 1973. február 21-én, azaz pont ma 49 éve, hajnalban leégett. A házban működő könyvtár is ekkor zárt be, és csak 1977-ben nyitott ki újra. A bontást követően az EFMK-t 1981-ben adták át, és azóta szinte érintetlenül várja Budakeszi polgárait.
2016-ban készült egy tervpályázat, amelynek célja, egy városközponti funkció kialakítása volt. Helyet kapott volna egy nagyobb élelmiszer áruház, kisebb szakboltok, egészségközpont, patika, valamint cukrászda, kávézó. Természetesen helyet hagyva a kultúra házának is.
Az akkori terv nem valósult meg, ám most talán uniós forrást felhasználva sikerül majd szebbé varázsolni Budakeszi központi részét.
Megosztom a cikket